Αλμυρή λιχουδιά για όλες τις ώρες.

Υλικά για 4 άτομα

  • 2 μελιτζάνες σε ροδέλες κομμένες
  • 200 γρ. μακαρόνια σπαγγέτι
  • 125 γρ. τυρί παρμεζάνα ή γραβιέρα τριμμένη
  • 350 γρ. κιμά
  • 1 κόκκινη πάπρικα κομμένη σε κυβάκια
  • ¼ νερό ή ζωμό κύβου
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε κυβάκια
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κ. σ. ντομάτα πελτέ
  • 1 κουτί ντοματίνια κομμένα
  • μαϊντανό κομμένο
  • 125 γρ. λάδι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Βράζετε αρχικά τα μακαρόνια και τα σουρώνετε. Τηγανίζετε ή ψήνετε τις ροδέλες μελιτζάνας.
  2. Σε μια φόρμα με στεφάνι, βάζετε στον πάτο μια λαδόκολλα και την «ντύνετε» με τις ροδέλες μελιτζάνας, γύρω – γύρω.
  3. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
  4. Ζεσταίνετε το λάδι σε μια κατσαρόλα, ρίχνετε τον κιμά, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα καβουρντίζετε.
  5. Προσθέτετε και τον πελτέ και σιγά – σιγά τα υπόλοιπα, εκτός από το τυρί, τον μαϊντανό και την πάπρικα.
  6. Αφήνετε να βράσουν και στο τέλος ρίχνετε το τυρί, τον μαϊντανό και την πάπρικα.
  7. Τα βγάζετε από τη φωτιά, προσθέτετε τα μακαρόνια και τα ανακατεύετε καλά.
  8. Ρίχνετε τα μακαρόνια μέσα στην φόρμα, σκεπάζετε με τις υπόλοιπες μελιτζάνες και ψήνετε για 40 λεπτά.
  9. Αφήνετε να κρυώσει για 10 λεπτά και βγάζετε το στεφάνι από τη φόρμα.
  10. Μεταφέρετε το φαγητό σε μια πιατέλα και σερβίρετε.

 

 

 

 

 

 

newsbeast

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.