Ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας Ρομάν Αμπράμοβιτς, ο οποίος κατέχει την 11η θέση με περιουσιακά στοιχεία 10,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων στον τελευταίο κατάλογο του αμερικανικού περιοδικού Forbes «οι 200 πιο πλούσιοι επιχειρηματίες της Ρωσίας», θα χρηματοδοτήσει τον ρωσικό κινηματογράφο, γράφει η εφημερίδα RBK επικαλούμενη τρεις πηγές από τον χώρο του κινηματογράφου.

Σύμφωνα με τις εν λόγω πηγές, ο επιχειρηματίας δημιουργεί ένα ίδρυμα το οποίο θα χρηματοδοτεί παραγωγές ρωσικών κινηματογραφικών ταινιών. Πηγή που έχει γνώση των διαπραγματεύσεων που γίνονται, διευκρίνισε ότι το σχέδιο αυτό συζητείται ως πρόταση. «Υπάρχει μια τέτοια πρόταση, όμως στην παρούσα στιγμή δεν υπάρχουν λεπτομέρειες ή αποφάσεις», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο Τζον Μαν, εκπρόσωπος της Millhouse Capital η οποία διαχειρίζεται τα περιουσιακά στοιχεία του Ρομάν Αμπράμοβιτς, αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες αυτές. Ωστόσο όπως δήλωσε μια από τις πηγές στην RBK, ο γενικός προϋπολογισμός του ιδρύματος του Ρομάν Αμπράμοβιτς ο οποίος θα διατεθεί για να στηριχθεί ο ρωσικός κινηματογράφος ενδέχεται να φθάσει το 2019 το 1 δισεκατομμύριο ρούβλια (13,3 εκατομμύρια ευρώ). Το ίδρυμα, συνέχισε, θα επενδύει στην παραγωγή της κινηματογραφικής ταινίας κατά το τελικό στάδιο, ενώ οι παραγωγοί μπορούν να διεκδικούν τη χρηματοδότηση της ταινίας τους που θα αναλογεί στο 20-50% του συνολικού κόστους παραγωγής της.



Ο επενδυτής, σύμφωνα με μια από τις πηγές που γνωρίζει τα σχέδια του επιχειρηματία, δεν θα απαιτεί την επιστροφή των χρημάτων, αλλά σε περίπτωση που η ταινία θα έχει εμπορική επιτυχία θα απαιτεί ένα μέρος των κερδών. Με έναν προϋπολογισμό ενός δισεκατομμυρίου ρουβλίων το ίδρυμα θα μπορεί να χρηματοδοτήσει 10-15 ταινίες.

Όλες οι ταινίες θα αξιολογούνται, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το ίδρυμα θα χρηματοδοτεί μόνο τις ταινίες που θα έχουν εν δυνάμει επιτυχία, δήλωσε μια από τις πηγές, προσθέτοντας ότι κατά την αξιολόγηση των ταινιών δεν θα υπάρχουν περιορισμοί ως προς την υπόθεση της ταινίας

Σύμφωνα με τις πηγές της εφημερίδας, ως πρόεδρος του ιδρύματος προτάθηκε ο Αντόν Μάλισεφ (πρώην εκτελεστικός διευθυντής του Ομοσπονδιακού Ιδρύματος Κοινωνικής και Οικονομικής υποστήριξης του ρωσικού κινηματογράφου- Ίδρυμα Κινηματογράφου). Ο Μάλισεφ δεν θέλησε να προβεί σε κανένα σχετικό σχόλιο.

Το ποσό των συνολικών κρατικών επιδοτήσεων για κινηματογραφικές παραγωγές που διατέθηκε το 2017 ανήλθε στα 6 δισεκατομμύρια ρούβλια (80,3 εκατομμύρια ευρώ) με βάση τα στοιχεία της έρευνας με τίτλο «Ρωσική κινηματογραφική βιομηχανία-2017» Το 50% του εν λόγω κονδυλίου διατέθηκε μέσω του Ιδρύματος Κινηματογράφου , ενώ το άλλο 50% μέσω του ρωσικού υπουργείου Πολιτισμού.

in

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.