Τις απόψεις του για θέματα που αφορούν την τοπική κοινωνία των Γρεβενών, εξέφρασε ο γνωστός δικηγόρος Ανδρέας Πάτσης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο West Channel.

«Δυστυχώς η κυβέρνηση δεν έχει δείξει τη δέουσα ευαισθησία για τις κοινωνικές τάξεις οι οποίες βάλλονται»
Όσον αφορά το θέμα της καυσοξύλευσης για ιδιωτική χρήση σε συνδυασμό με την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης και με δεδομένο ότι τα Γρεβενά πλήττονται από ένα βαρύ και σε μεγάλη διάρκεια χειμώνα ο Ανδρέας Πάτσης, είπε τα εξής: «Ένα τέτοιο θέμα το οποίο εθιμικά υπάρχει  πάρα πολλά χρόνια, το θέμα της ιδιωτικής υλοτόμησης της καυσοξυλίας, δεν μπορεί ξαφνικά αρχές Σεπτεμβρίου προς Οκτώβριο να έρχεται μια εγκύκλιος, η οποία βγάζει πλήρες απαγορευτικό και βάζει νέα δεδομένα. Η άποψη μου είναι ότι εφόσον θα έπρεπε να μπουν κάποιοι νέοι κανόνες θα έπρεπε να δοθεί μια παράταση, να γίνει διαβούλευση με τις κοινότητες και τους προέδρους και να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση και αυτό να ισχύσει από την επόμενη χρονιά. Δυστυχώς ενώ παρουσιάζεται ότι είναι μια κυβέρνηση, η οποία το πρόσημο της αν θέλετε είναι η ευαισθησία της για τους αδικημένους και τις κοινωνικές τάξεις οι οποίες βάλλονται, δείχνει μία τεράστια αναλγησία σε αυτές τις κοινωνικές ομάδες που έχουν την πραγματική ανάγκη. Το ίδιο ισχύει και για το πετρέλαιο θέρμανσης.  Με βάση το 1,20 που έχει φτάσει το λίτρο και με τα δεδομένα των Γρεβενών, ότι είναι ένας νομός φτωχός και αδικημένος, ότι έχει κακοκαιρία, νομίζω είναι αδιανόητο να μην υπάρξει διπλασιασμός του επιδόματος θέρμανσης και αφετέρου να ανοίξουνε τα κριτήρια των δικαιούχων που πρέπει να το πάρουνε, γιατί όπως ξέρετε έχουμε τα νέα κριτήρια που μπήκανε έχουνε περιοριστεί οι πραγματικοί δικαιούχοι».

«Διαφαίνεται μια πλήρης αδιαφορία για αυτό που λέγεται Νομός Γρεβενών»
«Στην παρούσα φάση φαίνεται ότι υπάρχει μια πλήρης αδιαφορία για αυτό που λέγεται Νομός Γρεβενών,κάποια στιγμή στο μέλλον εύχομαι, ελπίσω και πιστεύω ότι τα Γρεβενά θα μπορέσουν να αναδειχθούν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος όλων μας. Τα Γρεβενά είναι σε ένα τέλμα και έχει επιδειχτεί μια τεράστια αδιαφορία. Θα σας πω κάτι το οποίο το πιστεύω ακράδαντα, τα Γρεβενά είναι ένας πάρα πολύ πλούσιος νομός, κανείς όμως δεν έσκυψε πάνω σε αυτό το Νομό να δημιουργήσει ένα πρόγραμμα, έτσι ώστε σιγά να υπάρξει η ανάπτυξη. Μεμονωμένες ενέργειες οι οποίες μπορεί να γίνονται δεν συμφέρουν ή δεν ωφελούν το νομό. Υπάρχουν τα θέματα τουρισμού, υπάρχει το θέμα του πρωτογενή τομέα, αλλά όλα αυτά δυστυχώς είναι στην πλήρη και παντελή αδιαφορία όλων των παραγόντων».

Για τη συγχώνευση των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων της Δυτικής Μακεδονίας 
«Από μόνο του το θέμα του Πανεπιστημίου δεν θα λύσει το πρόβλημα των Γρεβενών, πρέπει να γίνουν πάρα πολλά πράγματα συνδυαστικά  ούτως ώστε να υπάρξει μια αφετηρία, να δημιουργηθεί σιγά σιγά μια κίνηση χρήματος σε όλα τα επίπεδα του νομού, να μπορέσει κάποια στιγμή να ξεφύγει από αυτό το τέλμα στο οποίο βρίσκετε. Δεν μπορείς όλα τα πράγματα να τα μετακινείς προς το κέντρο, πρέπει να είσαι αποκεντρωμένος, πρέπει να δώσεις και στην περιφέρεια, πρέπει να συμπάσχεις με τις περιοχές που έχουν το μεγαλύτερο πρόβλημα, άρα τα Γρεβενά πρέπει να ενισχυθούν σε αυτόν τον τομέα».

Δείτε:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.