Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ποια επαγγέλματα δεν απειλούνται από την ανεργία; -Η λίστα που πρέπει να διαβάσουν όλοι

24 Νοεμβρίου, 2018 by Χρήστος Μίμης

Ποια επαγγέλματα αποτελούν μια καλή επαγγελματική διέξοδο για τους νέους πτυχιούχους αυτή την περίοδο όπου το εργασιακό τοπίο εξακολουθεί να είναι θολό στις περισσότερες χώρες του ευρωπαϊκού νότου αλλά και της δυτικής Ευρώπης; Ποιες ειδικότητες δεν απειλούνται από τα υψηλά ποσοστά ανεργίας και τις χαμηλές αμοιβές;

Ο ιστότοπος αναζήτησης εργασίας Cadre Emploi δημοσίευσε μια λίστα με τα επαγγέλματα με τις υψηλότερες αμοιβές στη Γαλλία. Στη λίστα που δημοσιεύτηκε στη Figaro υπάρχουν αρκετά νέα επαγγέλματα – άμεσα συνδεδεμένα με την ψηφιοποίηση της εργασιακής αγοράς. «Οι εταιρείες έχουν πλέον νέες ανάγκες και χρειάζονται εργαζόμενους με τεχνικές δεξιότητες στον ψηφιακό τομέα» όπως αναφέρει η Élodie Franco Da Cruz, από την Cadremploi.Συμπέρασμα; Ο ψηφιακός τομέας δεν μπορεί παρά να απορροφά ολοένα και περισσότερο κόσμο και να πληρώνει πολύ καλύτερα από τους υπόλοιπους τομές. Δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τον αντίστοιχο κύκλο σπουδών για να διεκδικήσετε μια θέση εργασίας που θα σας αποφέρει μερικές χιλιάδες ευρώ το μήνα.

Επικεφαλής ψηφιακού σχεδιασμού

Πρόκειται για τους νέους που σχεδιάζουν εφαρμογές στα κινητά. Είναι μια θέση που αμείβεται εξαιρετικά καλά. Για την πρόσληψη στις πολυεθνικές εταιρείες εκτιμάται ένα μεταπτυχιακό στο web marketing.

Ψηφιακός Μάνατζερ

Είναι ο άνθρωπος που διαχειρίζεται την εικόνα του brand στο διαδίκτυο. Για αυτή τη θέση προτιμούνται άτομα που έχουν διπλή εκπαίδευση, δηλαδή που συνδυάζουν σπουδές μάρκετινγκ και υπολογιστών.

ergasia2.jpg

 

Υπεύθυνος δεδομένων αγοράς

Πρόκειται για τον επαγγελματία που κάνει ανάλυση δεδομένων αφού τα συλλέξει . Μέσα από γραφήματα και αλγόριθμους, καταλήγει σε συμπεράσματα για το πώς πρέπει να κινηθεί η εταιρεία στην αγορά. Σε αυτές τις θέσεις απασχολούνται συχνά πτυχιούχοι μηχανολόγοι και μαθηματικοί.

Ορκωτός Λογιστής

Είναι το επάγγελμα που δεν γνωρίζει κρίση ακόμα και τις περιόδους μεγάλης ύφεσης. Ο ορκωτός λογιστής κάνει το εξωτερικό έλεγχο βιβλίων και οικονομικής κατάστασης επιχείρησης για να επικυρώσει πως συνάδει με τις λογιστικές αρχές και την εκάστοτε νομοθεσία. Απαραίτητη προϋπόθεση; Οι σπουδές λογιστικής και φοροτεχνικών, μεταπτυχιακό σε Ελεγκτική και προϋπηρεσία στο Σώμα για την απόκτηση του τίτλου του ορκωτού λογιστή.Υπεύθυνος για την ανάπτυξη Επιχειρήσεων

Είναι ο εργαζόμενος που καλείται να κατακτήσει νέες αγορές για την εταιρεία του αφού εντοπίσει τους νέους εμπορικούς στόχους. Για να εξασφαλίσετε μια τέτοια θέση – εξαιρετικά δημοφιλή στις νεοφυείς εταιρείες- θα ήταν καλό να βγάλετε μια σχολή Εμπορίου και να κάνετε ένα master στον συγκεκριμένο τομέα.

 

economistas

This entry was posted on Σάββατο, 24 Νοεμβρίου, 2018 at 21:09 and is filed under ΕΡΓΑΣΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply