Τα ξύλινα πατώματα έχουν εξ ορισμού μια ευαισθησία και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή ώστε να μην φθαρούν και καταστραφούν. Συχνά, μάλιστα, κάνουμε διάφορα λάθη νομίζοντας ότι τα προστατεύουμε αλλά στην πραγματικότητα τους κάνουμε μεγαλύτερο κακό.

Δείτε παρακάτω τρεις συνήθειες που μπορεί να καταστρέφουν σιγά σιγά το ξύλινο πάτωμά σας…

Σφουγγαρίζετε κάθε μέρα

Σίγουρα είναι απαραίτητο ένα καθαρό πάτωμα αλλά μην υπερβάλλετε και μην εκθέτετε το ξύλινο πάτωμά σας σε καθημερινή υγρασία. Φροντίστε να το περνάτε με ειδικά μαλακά πανάκια αν λερώνεται καθημερινά.

Επιλέγετε λάθος χαλιά

Είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείτε χαλάκια που είναι μαλακά και στο κάτω μέρος τους και να βάλετε ένα πλαστικό υπόστρωμα, προκειμένου να μην γλιστράνε όταν περπατάτε πάνω σε αυτά.

Περπατάτε με παπούτσια

Τα ξύλινα πατώματα μπορεί να φθαρούν εύκολα ακόμη κι αν πατάτε σε αυτά με τα παπούτσια σας. Τα τακούνια βέβαια μπορεί να γίνουν ο βασικός εχθρός τους, αλλά καλό είναι γενικότερα να βγάζετε όλα τα παπούτσια όταν πρόκειται να πατήσετε σε αυτά.

 

 

 

 

 

newsbeast

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.