Coq au vin είναι μια παραδοσιακή γαλλική συνταγή που την τιμούμε κι εμείς στην Ελλάδα. Δείτε κάποια παραπανίσια μυστικά στη γαλλική κουζίνα που κάνουν τον κοκ ο βαν ανυπέρβλητο πιάτο.

Υλικά

  • 1 κόκορας ή ένα χωριάτικο κοτόπουλο
  • 4 καρότα
  • 1 μπουκάλι κόκκινο κρασί ποιοτικό
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 150 γραμμάρια μανιτάρια
  • 125 γραμμάρια μπέηκον
  • 50 γραμμάρια βούτυρο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 3 φύλλα δάφνης
  • Μερικά γαρύφαλλα μπαχαρικό
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 2 κλωνάρια θυμάρι

 

Εκτέλεση

  • Το βράδυ πριν μαγειρέψετε τον κόκορα πρέπει να τον μαρινάρετε, ως εξής:
  • Κόψτε το πουλερικό σε κομμάτια, κόψτε τα καρότα σε κομμάτια, ξεφλουδίστε το κρεμμύδι και καρφώστε του μερικά γαρύφαλλα
  • Σε λεκανίτσα κουζίνας τοποθετήστε τον κόκορα, τα καρότα, τα φύλλα δάφνης, το κρεμμύδι και τα σκόρδα καλύψτε με το κόκκινο κρασί και αφήστε όλο το βράδυ
  • Την άλλη μέρα: Σε χύτρα ροδίστε λίγο το μπέηκον και βάλτε το στην άκρη
  • Στην ίδια χύτρα, ροδίστε καλά τα κομμάτια του κόκκορα, αφού τον βγάλετε από τα υγρά
  • Προσθέστε στη χύτρα τα υγρά της μαρινάδας μαζί με όλο το περιεχόμενο (καρότα κλπ), το μπέηκον, λίγο ζεστό νερό αν χρειάζεται, αλάτι και πιπέρι και σιγοβράστε για 1 ώρα
  • Κόψτε τα μανιτάρια, προσθέστε τα στην χύτρα και σιγοβράστε άλλη 1 ώρα
  • Ετοιμο! Σερβίρετε με πουρέ, μακαρόνια, πατάτες στον ατμό

 

 

 

 

 

iefimerida

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.