Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Συνταγή: Κοκ ο βαν -Kόκορας κρασάτος, γαλλικός

Νοέμβριος 22nd, 2018 by Σταματίνα

Coq au vin είναι μια παραδοσιακή γαλλική συνταγή που την τιμούμε κι εμείς στην Ελλάδα. Δείτε κάποια παραπανίσια μυστικά στη γαλλική κουζίνα που κάνουν τον κοκ ο βαν ανυπέρβλητο πιάτο.

Υλικά

  • 1 κόκορας ή ένα χωριάτικο κοτόπουλο
  • 4 καρότα
  • 1 μπουκάλι κόκκινο κρασί ποιοτικό
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 150 γραμμάρια μανιτάρια
  • 125 γραμμάρια μπέηκον
  • 50 γραμμάρια βούτυρο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 3 φύλλα δάφνης
  • Μερικά γαρύφαλλα μπαχαρικό
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 2 κλωνάρια θυμάρι

 

Εκτέλεση

  • Το βράδυ πριν μαγειρέψετε τον κόκορα πρέπει να τον μαρινάρετε, ως εξής:
  • Κόψτε το πουλερικό σε κομμάτια, κόψτε τα καρότα σε κομμάτια, ξεφλουδίστε το κρεμμύδι και καρφώστε του μερικά γαρύφαλλα
  • Σε λεκανίτσα κουζίνας τοποθετήστε τον κόκορα, τα καρότα, τα φύλλα δάφνης, το κρεμμύδι και τα σκόρδα καλύψτε με το κόκκινο κρασί και αφήστε όλο το βράδυ
  • Την άλλη μέρα: Σε χύτρα ροδίστε λίγο το μπέηκον και βάλτε το στην άκρη
  • Στην ίδια χύτρα, ροδίστε καλά τα κομμάτια του κόκκορα, αφού τον βγάλετε από τα υγρά
  • Προσθέστε στη χύτρα τα υγρά της μαρινάδας μαζί με όλο το περιεχόμενο (καρότα κλπ), το μπέηκον, λίγο ζεστό νερό αν χρειάζεται, αλάτι και πιπέρι και σιγοβράστε για 1 ώρα
  • Κόψτε τα μανιτάρια, προσθέστε τα στην χύτρα και σιγοβράστε άλλη 1 ώρα
  • Ετοιμο! Σερβίρετε με πουρέ, μακαρόνια, πατάτες στον ατμό

 

 

 

 

 

iefimerida

loading…

This entry was posted on Πέμπτη, Νοέμβριος 22nd, 2018 at 13:09 and is filed under ΣΥΝΤΑΓΕΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply