Όλη μέρα είμαστε στο γραφείο και στη δουλειά και όπως είναι

φυσικό, χρειαζόμαστε «καύσιμα».

Και εννοούμε καφέ για να λειτουργήσουμε.

Φτιάχνουμε λοιπόν μια κούπα καφέ (ή τσάι για τους English lovers) στο γραφείο ώστε να μην παραγγέλλουμε συνέχεια απ’ έξω (λίγη οικονομία δεν βλάπτει!).

Από ότι φαίνεται, όμως, αυτό δεν είναι και πολύ καλή ιδέα.

Γιατί; Γιατί είναι ανθυγιεινό!

Συγκεκριμένα, έρευνα έδειξε ότι το 90% των φλιτζανιών και των κουπών του γραφείου είναι καλυμμένο με μικρόβια ενώ το 20% κουβαλάνε… κόπρανα (ίου!).

Η μελέτη αυτή εκπονήθηκε από τον Charles Gerba, καθηγητή περιβαλλοντικής μικροβιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Αριζόνα.

Μάλιστα, δήλωσε στο Men’s Health: «Αποικίες μικροβίων ζουν στην αγαπημένη σου κούπα».

Εξήγησε, στη συνέχεια, ότι το πλύσιμο με το σφουγγάρι μπορεί να κάνει τα πράγματα ακόμα χειρότερα.

Καθώς τα καθαριστικά που είναι κοινά για όλους και εκτεθειμένα, μπορεί να είναι καλυμμένα με βακτήρια, έτσι μεταφέρονται στην κούπα σου και μένουν εκεί.

Για να μην συμβεί κάτι τέτοιο, δεν πρέπει η κούπα να μένει έξω ή άπλυτη για πολύ ώρα.

Ακόμη, συμβουλεύει να μην πίνεις άλλο από την ίδια κούπα μετά από μία ώρα και να την παίρνεις στο σπίτι σου το βράδυ ώστε να την πλύνεις με ζεστό νερό διεξοδικά.

 

 

 

 

 

bovary

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.