Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Τα 5 ελληνικά φαγητά που οι ξένοι τα βρίσκουν παράξενα

19 Νοεμβρίου, 2018 by Χρήστος Μίμης

Για εμάς που μεγαλώσαμε με αυτά, δεν είναι καθόλου παράξενα. Αλλά για κάποιον ξένο που τα αντικρύζει πρώτη φορά, μερικά από αυτά είναι δικαίως. Τα ελληνικά φαγητά ίσως είναι τα καλύτερα στον κόσμο. Αλλά τα 5 παρακάτω, όσο νόστιμα κι αν είναι, είναι από λίγο έως πολύ παράξενα. Για τους ξένους…

Κοκορέτσι

Το κοκορέτσι προέρχεται από τα εντόσθια του ζώου. Η Ευρωπαϊκή Ένωση απαγόρευσε το 2000 την εμπορία των οργάνων βοοειδών και αιγοπροβάτων που θεωρούνται υψηλού κινδύνου. Το κοκορέτσι ανήκει σε αυτήν την κατηγορία. Και η πεισματική αντίδρασή μας σε αυτήν την απαγόρευση, ίσως είναι από μόνη της παράξενη για τους ξένους.

Πατσάς

Ίσως και για εμάς να είναι λίγο παράξενο. Άλλωστε δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε ακούσει την φράση «Ο πατσάς δεν είναι φαγητό, είναι φάρμακο». Κι αυτό γιατί έχει συνδέσει την κατανάλωση του με το ξενύχτι και την κραιπάλη με αλκοόλ. Η κοιλιά του μοσχαριού κόβεται σε κομμάτια και γίνεται σούπα. Βαρύ, αλλά φάρμακο…

Γαύρος ΜαρινάτοςΕδώ είναι εκείνοι περίεργοι. Τι κακό έχει ένας από τους πιο νόστιμους μεζέδες, ένα μικρό ψαράκι που μαγειρεύεται με αλάτι και ξύδι; Κι όμως τους κάνει πολύ εντύπωση.

Αχινοσαλάτα

Πρόκειται για κρητική συνταγή που περιλαμβάνει διψήφιο αριθμό αχινών. Με χυμό λεμονιού και λάδι, μπορούμε να την φτιάξουμε μια σαλάτα με το εσωτερικό τους, περίεργη μεν, πεντανόστιμη δε. Μερικοί τρώνε το εσωτερικό και ωμό με λίγο λεμόνι.

Σαλιγκάρια (Χοχλιοί)

Στους Γάλλους δεν φαίνονται παράξενα, αφού τα «τιμούν» και αυτοί. Στην Κρήτη τα λένε χοχλιούς. Και υπάρχουν πολλοί τρόποι να τα μαγειρέψουμε. Η θέα τους είναι παράξενη βέβαια, αλλά είναι μια πολύ θρεπτική συνταγή.

tromaktiko

This entry was posted on Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου, 2018 at 21:07 and is filed under ΠΑΡΑΞΕΝΑ, ΣΥΝΤΑΓΕΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply