Η εποχή που θα ρίξουμε το ζεστό μας πάπλωμα πλησιάζει και πολλοί περιμένουν πως και πως τα χειμωνιάτικα χουχουλιάσματα. Αλήθεια, όμως, πόσο συχνά πλένετε το πάπλωμά σας; Γνωρίζετε κάθε πότε θα πρέπει να το πλένετε;

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το πάπλωμα, μέσα στο διάστημα που το χρησιμοποιείτε, θα πρέπει να πλένεται κάθε 3 μήνες. Αν χρησιμοποιείτε παπλωματαθήκη, δεν χρειάζεται να πλύνετε το πάπλωμα, αλλά την ίδια κάθε 2 εβδομάδες, το πολύ.

Αν δεν σκεπάζεστε απευθείας με το πάπλωμα, αλλά χρησιμοποιείτε και σεντόνι, τότε το πλένετε κάθε 3 μήνες. Αν δεν χρησιμοποιείτε σεντόνι, θα πρέπει να πλένεται κάθε 2 μήνες. Και μην ξεχνάτε, ότι θα πρέπει να αερίζετε το χώρο της κρεβατοκάμαρας και να αλλάζετε τα σεντόνια μία φορά την εβδομάδα.

Πάντως, έρευνα που έγινε στη Μ. Βρετανία έδειξε ότι ένα μεγάλο ποσοστό του κόσμου δεν γνωρίζει καν ότι θα πρέπει να πλένουμε το πάπλωμα και μέσα στο χειμώνα και όχι μία φορά τον χρόνο. Μάλιστα, το 20% των ερωτηθέντων δεν το πλένει καν, ειδικά όταν χρησιμοποιεί παπλωματοθήκη.

 

 

 

 

 

newsbeast

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.