Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Η Αχτσιόγλου επιβεβαιώνει: Στο EWG δεν υπήρξαν ενστάσεις για τον προϋπολογισμό της Ελλάδος 

16 Νοεμβρίου, 2018 by Σταματίνα

Η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου από το βήμα της

Βουλής και την Επιτροπή που συζητά το νομοσχέδιο περί μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών στους ελεύθερους επαγγελματίες, επιβεβαίωσε τα θετικά νέα για τη μη περικοπή των συντάξεων.

«Επιβεβαιώνω την εξέλιξη στο EuroWorkingGroup. Παρουσιάστηκε ο προϋπολογισμός από την χώρα μας και δεν υπήρξαν ενστάσεις ούτε από την Κομισιόν ούτε από καμία άλλη χώρα και περιλαμβάνει όλα τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στην ΔΕΘ και δεν περιλαμβάνει το μέτρο απομείωσης προσωπικής διαφοράς. Αποδεικνύεται ότι το 2015 πράξαμε το σωστό. Τρία χρόνια μετά κλείσαμε τον κύκλο των μνημονίων και μπορούμε να χαράσσουμε πολιτικές που μπορούν να έχουν και δημοσιονομικές αλλαγές και να το κάνουμε ελεύθερα με τις προτεραιότητες που θέτουμε μόνοι μας».

Ακόμα η κ. Αχτσιόγλου πρόσθεσε: «Εμείς το βλέπουμε ως δεσμεύσεις και όχι ως παροχολογία και αυτή είναι η διαφορά μας. Είναι έμπρακτη στήριξη σε όλους όσους υπέφεραν αυτά τα σκληρά χρόνια των μνημονίων»

Ανέφερε δε τα βήματα προς αυτή τη κατεύθυνση που είναι:

  1. Η επαναφορά των ΣΣΕ.
  2. Η νομοθέτηση της απόδοσης 800 εκατ από κρατήσεις σε εκπαιδευτικούς, καθηγητές σώματα Ασφαλείας.
  3. Το ν/σ με τις ασφαλιστικές ελαφρύνσεις
  4. Η μη περικοπή στις συντάξεις
  5. Η μείωση ΕΝΦΙΑ
  6. Η μείωση ασφαλιστικών εισφορών των νέων και
  7. Η αύξηση του κατώτατου μισθού.

 

 

 

 

 

iefimerida

loading…

This entry was posted on Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου, 2018 at 02:01 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply