Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Συνταγή: Φιλέτο στο τηγάνι

15 Νοεμβρίου, 2018 by Σταματίνα

Διαλέξτε καλό φιλέτο και ψήστε το ελάχιστα, ώστε να παραμείνει μαλακό και ζουμερό.

Υλικά

  • 1 κιλό φιλέτο, κομμένο σε λωρίδες λεπτές
  • 1 κιλό πατάτες baby, κομμένες στα τέσσερα
  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο
  • 3 κουταλιές βούτυρο
  • 5 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κουταλιά γλυκού θυμάρι, ρίγανη, δεντρολίβανο φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • 1 πρέζα μπούκοβο
  • Αλάτι και πιπέρι

 

Εκτέλεση

  • Σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι ρίξτε μια κουταλιά ελαιόλαδο και μία βούτυρο
  • Προσθέστε τις πατάτες κομμένες στα τέσσερα -Ροδίστε για 8-9 λεπτά να χρυσίσουν
  • Μεταφέρετε τις πατάτες σε πιάτο
  • Στο ίδιο τηγάνι προσθέστε τις άλλες δύο κουταλιές βούτυρο, το σκόρδο ψιλοκομμένο, το μπούκοβο και τα φρέσκα αρωματικά
  • Ρίξτε το κρέας, αυξήστε λίγο τη φωτιά και ψήστε για 2 λεπτά, ή περισσότερο αν το τρώτε καλοψημμένο
  • Λίγο πριν βγάλετε το φιλέτο ρίξτε πάλι τις πατάτες στο τηγάνι, ανακατέψτε, προσθέστε αλάτι και πιπέρι, σερβίρετε άμεσα

 

 

 

 

iefimerida

loading…

This entry was posted on Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου, 2018 at 12:21 and is filed under ΣΥΝΤΑΓΕΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply