Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

S&P: Οι ρωσικές τράπεζες θα διπλασιάσουν τις δαπάνες τους για να προστατευτούν από τους χάκερς 

14 Νοεμβρίου, 2018 by Σταματίνα

Ο τραπεζικός τομέας στην Ρωσία θα διπλασιάσει στο διάστημα 2019-2020 τις δαπάνες για την κυβερνοασφάλεια, ανεβάζοντάς τες από το 8% στο 18%, εκτιμά ο διευθυντής του ομίλου S&P Global Ratings Σεργκέι Βορονένκο.

Ο Βορονονέκο δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι είναι πολύ πιθανό οι τράπεζες να αυξήσουν τις δαπάνες τους στον τομέα της κυβερνοασφάλειας, επειδή μια τέτοια κίνηση συνιστά ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, το οποίο θα επιδιώξουν να αποκτήσουν για να γίνουν «ανταγωνιστικές».

Η ρωσική τράπεζα Sberbank προβλέπει ότι οι δαπάνες των τραπεζών για την κυβερνοασφάλεια θα αγγίξουν το 2021 το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια, δηλαδή θα είναι κατά 14 φορές περισσότερες τα επόμενα τρία χρόνια.

Τα στοιχεία αυτά είχε παρουσιάσει τον Ιούλιο στο διεθνές συνέδριο για την κυβερνοασφάλεια ο πρόεδρος της Sberbank Γκέρμαν Γκρεφ, επισημαίνοντας ότι κάθε χρόνο διπλασιάζονται οι επιτυχείς κυβερνοεπιθέσεις που πραγματοποιούν χάκερς

Σύμφωνα μάλιστα με την ετήσια έκθεση του Κέντρου παρακολούθησης και αντιμετώπισης των επιθέσεων σε υπολογιστές του τραπεζικού και πιστωτικού τομέα, οι επιθέσεις των χάκερς στις τράπεζες το πρώτο και δεύτερο τρίμηνο του 2018 σχεδόν διπλασιάσθηκαν φθάνοντας τα 72 από τις 39 που έγιναν το 2017.

 

 

 

 

 

iefimerida

loading…

This entry was posted on Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου, 2018 at 18:10 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply