Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

 Μοσχαράκι με μπρόκολο, ασιατική λιχουδιά

Νοέμβριος 13th, 2018 by Σταματίνα

Είναι ένα «πειραγμένο» ασιατικό πιάτο, απλό και εύκολο, χωρίς πολλά ασιατικά υλικά που είναι δυσεύρετα στην Ελλάδα και δύσχρηστα.

Υλικά

  • 2/3 φλυτζανιού σάλτσα σόγιας
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κουταλιά γλυκού τζίτζερ φρεσκοτριμμένο
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 κιλό κρέας μοσχάρι μαλακό κομμάτι
  • 1 κεφάλι μπρόκολο
  • 2 κουταλιές σούπας μέλι

 

Εκτέλεση

  • Κόψτε το μοσχάρι σε λεπτές φετούλες
  • Σε ένα μπολάκι αναμείξτε τη σάλτσα σόγιας με το μέλι, το ψιλοκομμένο σκόρδο, το τζίτζερ
  • Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι -Ροδίστε καλά το μοσχάρι για 3-4 λεπτά
  • Ρίξτε και το μπρόκολο, κομμένο σε μπουκετάκια -Ροδίστε να πάρει αρώματα για 2 λεπτά
  • Προσθέστε στο τηγάνι τη σάλτσα -Αναμείξτε καλά, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, να πάρει αρώματα και να χυλώσει
  • Ετοιμο!
  • Σερβίρεται με αρωματικό ρύζι

 

 

 

 

iefimerida

loading…

This entry was posted on Τρίτη, Νοέμβριος 13th, 2018 at 12:44 and is filed under ΣΥΝΤΑΓΕΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply