Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Δυναμιτίζουν το κλίμα οι Αλβανοί: Ανεπιθύμητοι 52 Έλληνες που πήγαν στην κηδεία του Κατσίφα

9 Νοεμβρίου, 2018 by Χρήστος Μίμης

Μπορεί η κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα να ολοκληρώθηκε, ωστόσο το «πολεμικό» κλίμα με την Αλβανία, όχι μόνο δεν εκτονώνεται, αλλά όπως φαίνεται η αλβανική πλευρά δείχνει να δυναμιτίζει περαιτέρω το κλίμα.

Μπορεί η κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα να ολοκληρώθηκε, ωστόσο το «πολεμικό» κλίμα με την Αλβανία, όχι μόνο δεν εκτονώνεται, αλλά όπως φαίνεται η αλβανική πλευρά δείχνει να δυναμιτίζει περαιτέρω το κλίμα.

Αυτό φανερώνει η ανακοίνωση του αλβανικού υπουργείου Εσωτερικών, το οποίο χαρακτηρίζει ανεπιθύμητους 52 Έλληνες που συμμετείχαν στην κηδεία του 35χρονου.Σύμφωνα με την ανακοίνωση στους 52, οι οποίοι όμως δεν κατονομάζονται, καταλογίζεται η οργάνωση ενεργειών σε βάρος της κυριαρχίας της Αλβανίας.

Ειδικότερα στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι οι 52 Έλληνες που κηρύχθηκαν «personae non gratae» για «οργανωμένες δραστηριότητες σε βάρος της κυριαρχίας της Δημοκρατίας της Αλβανίας και για επίδειξη αμφισβήτησης της συνταγματικής τάξης, της εθνικής ασφάλειας και της κοινωνικής ειρήνης στη χώρα. Αυτά τα άτομα και άλλα που ελέγχονται από τις δυνάμεις ασφαλείας της χώρας αναφορικά με τη χθεσινή εκδήλωση εξτρεμιστών στο χωριό Βουλαράτες, δεν θα επιτρέπεται να εισέλθουν στην Αλβανία για την περίοδο που ορίζει ο νόμος».

Μάλιστα, πάει ένα βήμα παρακάτω χαρακτηρίζοντας «απαράδεκτη, χυδαία και επικίνδυνη πρόκληση» προς την Αλβανία «τα όσα έγιναν από άτομα και ομάδες που ήρθαν από την Ελλάδα και κακοποίησαν τον σεβασμό μας προς την οικογένεια που πενθούσε και μετατρέποντας το τελετουργικό ταφής σε απαράδεκτο εξτρεμισμό».

«Κανείς δεν πρέπει να εκλάβει τη σοφία μας για αδυναμία και κανένας ξένος δεν μπορεί να παραβιάζει τους νόμους χωρίς να αντιμετωπίσει τις συνέπειες, τον νόμο και τις φιλοσοφικές παραδόσεις αυτής της χώρας» ολοκληρώνει.

Προκλητικοί από την αρχή οι Αλβανοί

Μάλιστα, οι Αλβανοί δεν έδειξαν από την αρχή καμία διάθεση να συνεργαστούν από το πρωί της Πέμπτης, όταν χιλιάδες Έλληνες προσπαθούσαν να περάσουν τα σύνορα για να παρευρεθούν στην κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Η αρχή έγινε από νωρίς το πρωί όταν στα σύνορα οι Αρχές στα σύνορα απαγόρευαν σε διάφορους έλληνες να περάσουν τα σύνορα χρησιμοποιόντας διάφορες, σχεδόν παράλογες, δικαιολογίες.

Σύμφωνα μάλιστα με δηλώσεις πολίτη στο in.gr, ρωτούσαν πόσα χρήματα έχουν επάνω τους.

Ακόμα ένας πολίτης στη συνέχεια κατήγγειλε ότι του απαγόρευσαν να περάσει τα σύνορα, λέγοντας του ότι είναι ανεπιθύμητος στη χώρα, ότι δηλαδή αναφέρει και η ανακοίνωση του ΥΠΕΣ, ενώ στη συνέχεια τον απείλησαν ότι αν δεν γυρίσει πίσω στην Ελλάδα «σε παίρνω αυτόφωρο και δεν γλιτώνεις ποτέ από εδώ».

Ενώ και μια δικηγόρος, φίλη της οικογένειας έκανε λόγο για απίστευτη ταλαιπωρία στην διαδικασία εξακρίβωσης στοιχείων πριν περάσει τα σύνορα.

Η ταλαιπωρία των Ελλήνων όμως δεν σταμάτησε εκεί, αφού και μετά το πέρας της κηδείας, όπου ο κόσμος είχε υποδειγματική συμπεριφορά και δεν και δεν δημιούργησε κανένα πρόβλημα, οι αστυνομικοί προχώρησαν σε 12 προσαγωγές, χωρίς να αναφέρει το λόγο.Την ίδια στιγμή, τα αλβανικά Μέσα έριχναν λάδι στη φωτιά κάνοντας λόγο για «κηδεία με αντιαλβανικό κάλεσμα».

«Μετά τη θρησκευτική τελετή, το πλήθος των νεοφερμένων από την Ελλάδα συνόδευσε το φέρετρο Κατσίφα με εθνικιστικά τραγούδια και αντι-αλβανικά συνθήματα» ανέφεραν τα αλβανικά ΜΜΕ.

«Το πλήθος είχε επίσης μια μεγάλη σημαία που έγραφε ‘’Βόρεια Ήπειρος’’, ενώ τα άτομα φώναζαν »Αλβανοί, απομακρυνθείτε! Εδώ είναι Ελλάδα»» αναφέρει επίσης δημοσίευμα.

This entry was posted on Παρασκευή, 9 Νοεμβρίου, 2018 at 19:02 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ, ΚΟΣΜΟΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply