Οι Βαυαροί επικράτησαν της Ένωσης με 2-0 χάρη σε δύο γκολ του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι

Η ΑΕΚ είχε δύσκολη αποστολή στο Μόναχο απέναντι στην πρωταθλήτρια Γερμανίας, Μπάγερν και τελικά ηττήθηκε από τους Βαυαρούς με 2-0, στο πλαίσιο της τέταρτης αγωνιστικής των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο παίκτης που έκανε την διαφορά για τους γηπεδούχους ήταν χωρίς αμφιβολία ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, καθώς ο Πολωνός επιθετικός πέτυχε και τα δύο γκολ της ομάδας του Μονάχου. Άνοιξε το σκορ στο 31’ με εύστοχο κτύπημα πέναλτι και στο 71’ διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του.

Το μεγάλο λάθος του Τσόσιτς στην φάση του πέναλτι

Αυτό που πρέπει να σημειωθεί είναι το μεγάλο λάθος που έκανε ο Τσόσιτς στο 30’ στην φάση που ανέτρεψε τον Λεβαντόφσκι, σε εκτέλεση κόρνερ, σε μια φάση που ο διεθνής στράικερ δεν ήταν απειλητικός για την εστία του Μπάρκα. Κι όμως ο αμυντικός της Ένωσης κράτησε και έριξε στον αγωνιστικό χώρο τον Πολωνό σέντερ φορ, ενώ λίγα δευτερόλεπτα νωρίτερα ο διαιτητής του είχε κάνει παρατήρηση να μην τραβάει την φανέλα του αντιπάλου του. Ο Τσόσιτς έκανε μεγάλο λάθος, δεν σταμάτησε και ο Γιουγκ έδωσε το πέναλτι με το οποίο η Μπάγερν άνοιξε το σκορ.

Το γκολ αυτό έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην συνέχεια του αγώνα, με τους Βαυαρούς να έχουν περισσότερες ευκαιρίες στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Μπάρκας μάλιστα πραγματοποίησε καλές αποκρούσεις σε φάσεις με τον Λεβαντόφσκι, τον Γκνάμπρι και τον Γκορέτσκα αλλά δεν μπορούσε να κάνει τίποτα στην φάση του 71’, όταν ο Λεβαντόφσκι με κοντινό σουτ έκανε το 2-0. Οι Βαυροί είχαν στη συνέχεια του ματς και δοκάρι αλλά τελικά το σκορ δεν άλλαξε, με την ομάδα του Μονάχου να φτάνει τους 10 βαθμούς και να είναι στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Στη δεύτερη θέση του γκρουπ είναι ο Άγιαξ με οκτώ πόντους, ακολουθεί η Μπενφίκα με τέσσερις ενώ η Ένωση δεν έχει βαθμό μετά από τέσσερις αγωνιστικές.

Μπάγερν: Νόιερ, Κίμιχ, Μπόατενγκ, Χούμελς, Αλάμπα, Μαρτίνεθ, Γκνάμπρι (86’ Σάντσες), Γκορέτσκα, Μίλερ, Ριμπερί (84’ Ραφίνια), Λεβαντόφσκι (90’ Βάγκνερ).

ΑΕΚ: Μπάρκας, Τσόσιτς, Τσιγκρίνσκι, Λαμπρόπουλος, Χουλτ, Μπακάκης, Σιμόες, Άλεφ (67’ Μοράν), Γαλανόπουλος (78’ Γκάλο), Μάνταλος (79’ Μπογέ), Πόνσε.

in

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.