Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Το ΔΝΤ επιμένει: Κόψτε τις συντάξεις και το αφορολόγητο -Οπως συμφωνήθηκε 

Νοέμβριος 2nd, 2018 by Σταματίνα

Να εφαρμοστούν οι ψηφισμένες περικοπές στις συντάξεις και η

κατάργηση του αφορολόγητου ορίου, προκειμένου να υπάρξει δημοσιονομικός χώρος για την υιοθέτηση αντιμέτρων, επαναλαμβάνει το ΔΝΤ.

Ο εκπρόσωπος Τύπου, στο πλαίσιο της καθιερωμένης ενημέρωσης στην Ουάσινγκτον, τόνισε ότι το Ταμείο δεν έχει ενεργό συμμετοχή στο ελληνικό πρόγραμμα και το μέγεθος του δημοσιονομικού χώρου είναι ζήτημα μεταξύ Ελλάδας και Ευρωπαίων και ότι ο δημοσιονομικός χώρος πρέπει να ξοδευτεί προς όφελος της κοινωνίας και της ανάπτυξης.

Κληθείς να σχολιάσει το θέμα της πρόωρης εξόφλησης των δανείων του ΔΝΤ, ο Τζέρι Ράις αναφέρει: «Δεν γνωρίζω τις λεπτομέρειες αλλά μπορώ να πω ότι είναι μια απόφαση που θα πρέπει να πάρουν οι ελληνικές αρχές στο πλαίσιο της διαχείρισης χρέους».

Η Ελλάδα «έχει μια σειρά επιλογών και αυτή (σ.σ. πρόωρη αποπληρωμή) είναι μια εξ΄ αυτών», πρόσθεσε.

«Σίγουρα έχουν πολλές επιλογές. Η Ελλάδα είναι σε ισχυρή θέση μετά την απόφαση των Ευρωπαίων για ελάφρυνση του χρέους και έχει ταμειακό μαξιλάρι διαθεσίμων. Οπότε έχει την δυνατότητα να περιμένει Να δει πότε θα κάνει τις σχετικές ενέργειες», τόνισε μεταξύ άλλων.

Σχετικά με την πρόσκληση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, προς την Κριστίν Λαγκάρντ να επισκεφτεί την Ελλάδα, ο κ. Ράις ανέφερε ότι δεν έχει οριστεί συγκεκριμένη ημερομηνία, αλλά επιθυμεί να επισκεφτεί τη χώρα.

 

 

 

 

 

iefimerida

loading…

This entry was posted on Παρασκευή, Νοέμβριος 2nd, 2018 at 08:02 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply