Με το δόγμα Πολάκη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές αν η Δικαιοσύνη επιταχύνει τις διαδικασίες εναντίον συγκεκριμένων προσώπων και «κάποιοι» οδηγηθούν στη φυλακή, φαίνεται πως φλερτάρουν τα μέλη της κυβερνητικής πλειοψηφίας της εξεταστικής επιτροπής για την υγεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο πόρισμα που θα καταθέσουν μέχρι τις 20 Νοεμβρίου στο πρόεδρο της Βουλής θα γίνεται λόγος για σαφέστατες πολιτικές ευθύνες αλλά και πάσης φύσεως ευθύνες όλων των εμπλεκόμενων προσώπων, πολιτικών και μη. Μάλιστα αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο και για την σύσταση προανακριτικής επιτροπής προκειμένου να διερευνηθούν και τυχόν ποινικές ευθύνες κάποιων από τα πολιτικά πρόσωπα που έχουν διατελέσει τα προηγούμενα χρόνια υπουργοί υγείας. «Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά» απαντούν στις ερωτήσεις των Κοινοβουλευτικών συντακτών τις τελευταίες ώρες.

Το πόρισμα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ θα χωρίζεται σε τέσσερις κατηγορίες και θα αφορά τέσσερις ξεχωριστές υποθέσεις . Την υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ, την πώληση του νοσοκομείου Ερρίκος Ντινάν, το θέμα των αρθροσκοπήσεων και την υπόθεση των φαρμάκων συνολικά αλλά και των εμβολίων για την επιδημία γρίπης.

Αν και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αποφεύγουν ακόμα να μιλήσουν για συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα και τις ευθύνες τους είναι δεδομένο πως με βάση τις τέσσερις υποθέσεις οι πρώην υπουργοί που θα αναφέρονται στο πόρισμα και θα ελέγχονται για τις ευθύνες που έχουν είναι ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο Μάκης Βορίδης, ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο Μάριος Σαλμάς ,ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.



Όπως αναφέρουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο πόρισμα τους θα αναδεικνύονται οι ευθύνες των πολιτικών προσώπων που έχουν χειριστεί τις παραπάνω υποθέσεις. Σε δημοσιογραφικές ερωτήσεις αν οι ευθύνες των πρώην υπουργών μπορεί να οδηγήσουν και σε προανακριτική επιτροπή οι κυβερνητικοί βουλευτές της επιτροπής απαντούσαν σιβυλλικά ότι «από τη στιγμή που αναδεικνύουμε τις ευθύνες σημαίνει ότι υπάρχουν».

Βουλευτές αντιπολίτευσης: Αλλα έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ για Κουρουμπλή

Την ίδια ώρα, στελέχη της αντιπολίτευσης, διερωτώνται με έκπληξη με ποια αδικήματα θα μπορέσει ο ΣΥΡΙΖΑ να συστήσει προανακριτική επιτροπή, αφού το αδίκημα της απιστίας οι ίδιοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν κρίνει ότι έχει παραγραφεί, ψηφίζοντας αρνητικά για την υπόθεση Κουρουμπλή.

Μάλιστα βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας θυμίζουν τα όσα είχε πει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Λάππας στην πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για σύσταση προανακριτικής εξεταστικής που αφορούσε τον κ. Κουρουμπλή στις 8/3/2018 στην ολομέλεια της Βουλής



Σπύρος Λάππας : «Τώρα, κοιτώντας την πρότασή σας αναρωτιέμαι το εξής. Κύριοι της Νέας Δημοκρατίας στην πρότασή σας είδατε ότι τα αδικήματα που τυχόν λέτε ότι φέρεται να τέλεσε ο κ. Κουρουμπλής του έχουν παραγραφεί; Δεν μεσολάβησαν δύο σύνοδοι από τον Οκτώβριο του 2015 μέχρι σήμερα; Δεν είναι παραγεγραμμένα; Τι τα συζητάμε; Τώρα επί της ουσίας, θα δώσει απάντηση ο ίδιος ο Υπουργός. Επειδή, όμως, βλέπω στα μάτια νομικούς, σοβαρούς ανθρώπους από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, είναι παραγεγραμμένα ή όχι τα αδικήματα που τελέστηκαν από την 1η Ιανουαρίου, από τον Γενάρη του 2015 μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2015 που ήταν Υπουργός ο κ. Κουρουμπλής; Μεσολάβησαν δύο σύνοδοι ναι ή όχι; Πείτε το για να ακούσει ο ελληνικός λαός» έλεγε τότε ο κ. Λάππας όπως προκύπτει από τα πρακτικά της Βουλής.

 ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΑΚΗΣ στο iefimerida 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.