Μάγουλα μόσχου προτείνουν οι γάλλοι σεφ γι’αυτή τη συνταγή και θα πρέπει να τα ζητήσετε κι εσείς στον κρεοπώλη σας. Είναι το τρυφερότερο κρέας για βραστό.

Υλικά

  • 1 κιλό κρέας μάγουλο μοσχάρι, κομμένο σε κομμάτια
  • 1 κουτί ντομάτες κονκασέ
  • Λίγο θυμάρι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 25 γραμμάρια βούτυρο
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 4 καρότα χοντρά
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1 κλωνάρι σέλινο
  • 1 ποτηράκι κόκκινο κρασί
  • Χοντρό αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  • Σε χύτρα ταχύτητος βάλτε το ελαιόλαδο και το βούτυρο
  • Οταν ζεσταθεί ρίξτε το κρέας σε κομμάτια και ροδίστε τα πολύ καλά για 10 λεπτά
  • Στο μεταξύ καθαρίστε τα καρότα και κόψτε τα σε χοντρές ροδέλες, κόψτε το σέλινο, το κρεμμύδι και τα σκόρδα
  • Οταν το κρέας ροδίσει ρίξτε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα καρότα, το σέλινο στη χύτρα
  • Αλατίστε, ρίξτε το κρασί, 2 ποτήρια νερό, τις ντομάτες κονκασέ και το θυμάρι
  • Αφήστε τη χύτρα να βράσει για 45 λεπτά
  • Αν βράσετε το κρέας σε κανονική κατσαρόλα χρειάζονται 3 ώρες

 

 

 

 

 

iefimerida 

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.