«Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, πιστά προσηλωμένη στην διασφάλιση της ανθρώπινης ζωής και την προστασία της περιουσίας των πολιτών, ενισχύει κάθε πρωτοβουλία και κάθε συνεργασία προς την κατεύθυνση αυτή.Ένα βήμα πριν τη δημιουργία του Εθνικού Κέντρου Πολιτικής Προστασίας στην ΠΕ Κοζάνης, το 5o Διεθνές Συνέδριο Πολιτικής Προστασίας Safe Kozani 2018, θα συγκεντρώσει εκπρόσωπους των φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της επιστημονικής κοινότητας, της τεχνολογίας, της κεντρικής διοίκησης, της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και του Εθελοντισμού από την Ελλάδα αλλά και κάθε σημείο του πλανήτη.

Για 5η συνεχή χρονιά, ο θεσμός αυτός κάθε χρόνο ενισχύεται σε συμμετοχές και εμπλουτίζεται τόσο σε εύρος όσο και σε βάθος γνώσης, εμπειρίας, τεχνογνωσίας και απόψεων. Και φέτος στην περιφέρεια μας  θα έχουμε μαζί μας τους κορυφαίους επιστήμονες της Πολιτικής Προστασίας για να ενισχύσουμε τη συνεργατικότητα που η Πολιτική Προστασία χρειάζεται, για να κερδίσουμε από την τεχνολογία όσα μπορεί να μας προσφέρει, και για να μιλήσουμε για την Πολιτική Προστασία στο επίπεδο που της αξίζει.

Στις εργασίες του συνεδρίου για πρώτη φορά θα παρουσιαστούν 135 εργασίες, προφορικές και σε επιτοίχια μορφή πόστερ που προέρχονται από παραπάνω από 300 συγγραφείς από κάθε γωνιά της Ελλάδας αλλά και άλλες χώρες όπως η Ιταλία, η Κύπρος, η Βραζιλία, η Ταιβάν, η Βουλγαρία και η Γαλλία. 

Μαζί μας θα έχουμε φέτος εκπροσώπους από:

Την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, την Περιφέρεια Αττικής, την Περιφέρεια Κρήτης, την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και την Περιφέρεια Ηπείρου

Τους οργανισμούς:

Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας,

ΟΑΣΠ  ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ,

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ,

Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών,

Γεωδυναμικό Ινστιτούτο,

UNESCO,

Σύστημα Προειδοποίησης Τσουνάμι




Ακαδημαϊκά ιδρύματα: 

Πολυτεχνείο Κρήτης, Σχολή Μηχανικών Ορυκτών Πόρων,

Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Τμήμα Αγρονόμων & Τοπογράφων Μηχανικών

Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, Τμήμα Γεωγραφίας

Πολυτεχνείο Κρήτης, Σχολή Μηχανικών Ορυκτών Πόρων

Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Τμήμα Γεωλογίας & Γεωπεριβάλλοντος

Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, Τμήμα Δασολογίας & Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων

Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Τμήμα Γεωγραφίας

Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης & Αυτοδιοίκησης, Μονάδα Τεκμηρίωσης και Καινοτομιών

ΤΕΙ  Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης
ΤΕΙ Κρήτης, Τμήμα Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος

ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας που φιλοξενεί στις εγκαταστάσεις του το συνέδριο αλλά και ειδικότερα το τμήμα ψηφιακών μέσων και επικοινωνίας από την Καστοριά που θα καλύπτει δημοσιογραφικά το συνέδριο.

Κατά την διάρκεια του συνεδρίου θα υπάρχουν όλες τις ημέρες παράλληλες δράσεις:

Την Τρίτη 30 Οκτωβρίου έχουμε την προσυνεδριακή εσπερίδα με θέμα “Υγεία, διατροφή και ευρωστία του σύγχρονου πυροσβέστη“, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Μακεδονίας και μπορούν να την παρακολουθήσουν όλοι οι φορείς που εμπλέκονται με την Πολιτική Προστασία.

Την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου στις 11:00 στο Κεντρικό Αμφιθέατρο του ΤΕΙ Κοζάνης, θα πραγματοποιηθεί  Σεμινάριο με θέμα “Αντισεισμική Προστασία Σχολικών Μονάδων”.

Το σεμινάριο οργανώνεται  την Περιφέρεια Δυτικής  Μακεδονίας και  τον Οργανισμό Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ) σε συνεργασία με  την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας και τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης και απευθύνεται στους εκπαιδευτικούς. Έχει  σκοπό  να παράσχει στους συμμετέχοντες την επίγνωση του σεισμικού κινδύνου, το σχετικό θεσμικό πλαίσιο, αλλά και τις μεθόδους αντιμετώπισής του σε επίπεδο σχολικών μονάδων.

Να σημειωθεί ότι καθ’ όλη την διάρκεια του συνεδρίου θα φιλοξενείται στις εγκαταστάσεις του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας το μοναδικό όχημα FIRE DRAGON το οποίο είναι προσομοιωτής πυρκαγιάς και θα μπορούν οι Πυροσβέστες της περιοχής να εκπαιδευτούν, αλλά και οι  πολίτες να το επισκεφτούν και να παρακολουθήσουν ζωντανά την  διαδικασία.

Και τέλος καθημερινά στις 18:00 το απόγευμα θα ξεκινούν στρογγυλά τραπέζια όπου οι συμμετέχοντες σύνεδροι θα μπορούν να τοποθετηθούν πάνω σε συγκεκριμένες θεματικές.

Στην όλη διαδικασία οι φοιτητές του τόπου μας δεν μένουν αμέτοχοι αλλά απεναντίας συμμετέχουν με διάφορες δράσεις όπως η συμμετοχή των φοιτητών του τμήματος ψηφιακών μέσων από την Καστοριά όπου θα καλύπτουν δημοσιογραφικά το συνέδριο.

Τέλος, θα ήθελα να σημειώσω ότι σε εποχές δύσκολες μένουμε συνεπείς ως προς τους πολίτες, τηρώντας απαρέγκλιτα τις δεσμεύσεις μας. Είπαμε εξαρχής πως η ασφάλεια των πολιτών είναι αδιαπραγμάτευτη. Όταν δεν διαπραγματεύεσαι την πολιτική προστασία επιδιώκεις την καλύτερη δυνατή κατάρτιση, επενδύεις στις νέες τεχνολογίες, γίνεσαι καλός δέκτης και κοινωνός της καινοτομίας και φυσικά, σε εποχές που ζητούμενο είναι η απορρόφηση των κονδυλίων και η εξασφάλιση νέων θέσεων εργασίας (τόσο κατασκευαστικά όσο και λειτουργικά) θέτεις δύσκολους στόχους και τους υλοποιείς.

Σήμερα και για τις υπόλοιπες 4 ημέρες η καρδιά της Πολιτικής Προστασίας κτυπά εδώ, ο πυρήνας της Πολιτικής Προστασίας του τόπου μας είναι εδώ.

Σας περιμένουμε όλες και όλους.

Μαζί αναδιαρθρώνουμε την Πολιτική Προστασία».





Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.