Το σίγουρο είναι ότι πρόκειται για μια δύσκολη φάση για τα νεογέννητα μωρά τα οποία νιώθουν έντονη δυσφορία. Άραγε τι είναι ακριβώς οι κολικοί, τι τους προκαλεί και πώς μπορείτε να βοηθήσετε το αγγελούδι σας;

Οι κολικοί κατά κανόνα εμφανίζονται τις πρώτες εβδομάδες ζωής των μωρών και τους προκαλούν έντονη δυσφορία.

Θα παρατηρήσετε ότι το μωρό σας κλαίει συγκεκριμένες συνήθως ώρες της ημέρας εξαιτίας των κολικών και ότι η κοιλίτσα του είναι πρησμένη από αέρια.

Υπό νορμάλ συνθήκες, οι κολικοί υποχωρούν το αργότερο με τη συμπλήρωση μισού χρόνου ζωής του μικρού σας.

Το ποσοστό των μωρών που έχουν κολικούς δεν είναι ιδιαίτερα υψηλό, όμως παράλληλα δε συντρέχει λόγος ανησυχίας και για όσα εμφανίζουν.

Οι ειδικοί δεν έχουν καταλήξει με σιγουριά στις αιτίες που προκαλούν τους κολικούς, οπότε κατά καιρούς έχουν δει το φως της δημοσιότητας ποικίλες εξηγήσεις.

Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να μιλήσετε με τον παιδίατρό σας για να ενημερωθείτε αν όντως το κλάμα του μωρού σας οφείλεται στους κολικούς και όχι σε άλλα παθολογικά αίτια.

Τέλος, όσες μανούλες θηλάζουν, θα ήταν μια καλή ιδέα να ρωτήσουν το γιατρό τους αν πρέπει να αποφεύγουν την κατανάλωση συγκεκριμένων τροφών που ενδεχομένως επιτείνουν το πρόβλημα στο μωρό τους.

 

 

 

 

newsbeast

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.