Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΡΕΒΕΝΩΝ για την 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

26 Οκτωβρίου, 2018 by Χρήστος Μίμης

«Επολεμήσατε άοπλοι και ενικήσατε, μικροί εναντίον μεγάλων. Σας οφείλουμε ευγνωμοσύνη, διότι εκερδίσαμε χρόνο για να αμυνθούμε. Ως Ρώσοι και ως άνθρωποι σας ευχαριστούμε».

Έτσι ακριβώς χαιρετίζει ραδιοφωνικός σταθμός της Μόσχας τη συμβολή των Ελλήνων στον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο! Ο λαός που άντεξε τις περισσότερες μέρες αντίστασης, ο λαός που θρήνησε τα περισσότερα θύματα εξαιτίας της γενναίας του απόφασης να αντισταθεί, ο λαός που και μετά την εξοντωτική περίοδο της Κατοχής, με τα φριχτά εγκλήματα των Ιταλών και Γερμανών (κυρίως) κατακτητών, ανέσυρε τις δυνάμεις του και έθεσε τα κάτισχνα από την πείνα σώματα ξανά στον αγώνα με τη μορφή της Εθνικής Αντίστασης.Πραγματικά για έναν τέτοιο λαό, τον Ελληνικό, εγκώμια πρέπει να λέγονται και να γράφονται. Βαρύ χρέος και ευθύνη θα πρέπει να υπάρχει στην ψυχή του καθενός μας να μην αλλοιωθεί η ιστορία, να μην ξεχαστούν τα εγκλήματα, να μην ξαναγίνει κάτι παρόμοιο.

Ενάντια σε κάθε φασισμό και καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αυτό το «ΟΧΙ» των Ελλήνων πρέπει να προφέρουμε, σπουδαίο λοιπόν δίδαγμα για όλους τους λαούς τώρα όπως και τότε.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

This entry was posted on Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου, 2018 at 20:01 and is filed under ΓΡΕΒΕΝΑ, ΔΗΜΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply