Την Δευτέρα 15/10/2018 ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Γρεβενών Χρήστος Μπγιάλας και μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς – Βόρειας Πράσινης Αριστεράς (GUE – NGL) του Ευρωκοινοβουλίου συναντήθηκαν για πρώτη φορά στις Βρυξέλλες στο πλαίσιο δημιουργίας ενός νέου δικτύου για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της φοροαποφυγής από κοινού με άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μια πρωτοβουλία του GUE – NGL.



Η φοροαποφυγή και η φοροδιαφυγή είναι διεθνή φαινόμενα και, εκτός από τα εθνικά μέτρα αντιμετώπισής τους, συχνά αντιμετωπίζονται από διεθνείς οργανισμούς όπως η Ε.Ε. και ο ΟΟΣΑ/G20. Ωστόσο, μέχρι σήμερα, υπήρξε ελάχιστη διεθνής συνεργασία μεταξύ των Βουλευτών για την καταπολέμηση της φοροαποφυγής, της φοροδιαφυγής και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες εμπορικές δραστηριότητες.

Η Κοινοβουλευτική Πλατφόρμα για τη Φορολογική Δικαιοσύνη (PPTJ) αποσκοπεί στη σύνδεση των Βουλευτών σε ολόκληρη την Ευρώπη (και ενδεχομένως πέραν αυτής) με σκοπό την ένταξη των δυνάμεων σε αυτόν τον αγώνα μέσω της ανταλλαγής πληροφοριών, εμπειρογνωμοσύνης και εμπειριών, καθώς και τη δημιουργία μιας Κοινής Ενοποιημένης Φορολογικής Βάσης Εταιρειών (CCCTB).

Γραφείο τύπου Βουλευτή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.