Σε όλη την Ελλάδα αναμένεται να επεκταθούν σήμερα οι βροχές και οι καταιγίδες που φέρνει ο Ορέστης.

Χθες, καταγράφθηκαν 30.000 κεραυνοί μέχρι τις 19:15 το βράδυ, γύρω από τον Ορέστη, ο οποίος κινούνταν μεταξύ νότιας Ιταλίας και Ελλάδας.

Σύμφωνα και με τα νεότερα στοιχεία, όπως αναφέρει το Meteo, ο «Ορέστης» που τις βραδινές ώρες της Δευτέρας βρρισκόταν στα ανοικτά του Ιονίου (ανατολικά της Σικελίας) αναμένεται μέσα στις επόμενες 48 ώρες να ακολουθήσει τροχιά παράλληλη με τις ακτές της Αφρικής νότια της Κρήτης και στη συνέχεια προς τα Δωδεκάνησα και Ανατολική Μεσόγειο.



Σήμερα βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο, στην Ήπειρο (στην αρχή της ημέρας), στα ηπειρωτικά τμήματα από τη Θεσσαλία και νοτιότερα, στις Δυτικές Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα. Τα φαινόμενα στην Ανατολική και Νότια Θεσσαλία, στην Κεντρική και πιθανόν στην Ανατολική Στερεά, στην Ανατολική και Νότια Πελοπόννησο, στα Κύθηρα, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα θα είναι τοπικά έντονα και ενδέχεται σε ορισμένες περιοχές να συνοδευτούν από χαλαζόπτωση. Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα διατηρηθούν στα επίπεδα των 6-7 μποφόρ ενώ στο Ιόνιο θα εξασθενήσουν φτάνοντας επίσης σε εντάσεις τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα κεντρικά και βόρεια.

Την Τετάρτη 24/10 καθώς ο «Ορέστης» θα κινείται προς την Ανατολική Μεσόγειο, οι βροχές και οι καταιγίδες σταδιακά θα περιοριστούν στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα με τα φαινόμενα να είναι τοπικά έντονα. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπεται να εκδηλωθούν και στο Καστελόριζο.

Τέλος από την Πέμπτη 25/10 ψυχρές και ξηρές αέριες μάζες από τη Βόρεια Ευρώπη θα κινηθούν προς την περιοχή μας ρίχνοντας σημαντικά τον υδράργυρο (πτώση έως και 10 βαθμούς σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες). Δείτε στο βίντεο την κίνηση των αερίων μαζών.

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.