Οι έφοδοι που πραγματοποιήθηκαν στα γραφεία του κινήματος Ανυπότακτη Γαλλία (La France Insoumise), καθώς και στην κατοικία του Ζαν-Λικ Μελανσόν και παλαιών συνεργατών του, επέτρεψαν στους εισαγγελείς να κάνουν πολλές αποκαλύψεις, έγραψε η γαλλική ιστοσελίδα Mediapart προκαλώντας μεγάλο θόρυβο.

Ας σημειωθεί ότι οι έφοδοι πραγματοποιήθηκαν από το Κεντρικό Γραφείο Αντιμετώπισης της Διαφθοράς και των Παραβάσεων στο πλαίσιο δύο προκαταρκτικών ερευνών που άνοιξε η εισαγγελία του Παρισιού.
Η πρώτη έρευνα αφορά υποψίες για εικονικές θέσεις απασχόλησης συνεργατών ευρωβουλευτών. Η δεύτερη αφορά τις δαπάνες της προεκλογικής εκστρατείας του Μελανσόν για τις προεδρικές εκλογές και πραγματοποιείται έπειτα από πρωτοβουλία του προέδρου της Εθνικής Επιτροπής που είναι αρμόδια για τις εκλογικές δαπάνες και την χρηματοδότηση των κομμάτων.

Ωστόσο, γράφει το Mediapart οι έφοδοι αποκάλυψαν και κάτι άλλο: την ερωτική σχέση του νεοκομμουνιστή ηγέτη με την Σοφία Σικίρου. Η νεαρή γυναίκα δεν είναι μόνο η πρώην διευθύντρια επικοινωνίας του γάλλου πολιτικού, είναι και η υπεύθυνη της εταιρείας Mediascop, η οποία βρίσκεται στο στόχαστρο των εισαγγελέων για όλα τα θέματα διαφθοράς για τα οποία ερευνάται ο Μελανσόν.

Ο βουλευτής και η επικοινωνιολόγος διατηρούν εξω-επαγγελματική σχέση, έγραψε το γαλλικό σάιτ και εξηγεί ότι έγινε έφοδος στο σπίτι του Μελανσόν, στις 7 το πρωί, η Σοφία Σικίρου βρισκόταν εκεί.
«Σκεφτείτε πόσο εξεπλάγησαν οι ερευνητές», σχολιάζει το σάιτ.

Η Σοφία Σικίρου θεωρείται ύποπτη για εικονικά τιμολόγια κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του Μελανσόν, όταν ήταν υποψήφιος για την γαλλική προεδρία.

Στη διάρκεια συνέντευξης τύπου οι δημοσιογράφοι ρώτησαν τον Ζαν Λυκ Μελανσόν για τη σχέση που διατηρεί με την κ. Σικίρου και εκείνος απάντησε με το γνωστό αλλαζονικό ύφος:
«Εχω πολύ καλή σχέση! Τι υπονοείτε ακριβώς; Αν θέλετε να πείτε ότι εκείνη είναι γυναίκα και εγώ είμαι άντρας και ότι ίσως εδώ υπάρχει κάτι, σας θυμίζω ότι είμαι εργένης! Καταλαβαίνω απόλυτα τι θέλετε να παραβιάσετε με την ερώτησή σας» και συνέχισε:
«Η ιδιωτική μ ου ζωή δεν σας αφορά κυρία μου! Αλλιώς θα μιλήσω κι εγώ για τη δική σας!»

Στη συνέχεια το σάιτ Mediapart δέχτηκε τις πιο απίθανες επιθέσεις στα social media από τρολ του κόμματος Ανυπότακτη Γαλλία του Μελανσόν. Πολλά μεγάλα μίντια της Γαλλίας πήραν ωστόσο το μέρος του αποκαλυπτικού σάιτ απέναντι στον νεοκομμουνιστή ηγέτη.
«Στο εξωτερικό αυτή η συζήτηση σίγουρα προκαλεί έκπληξη. Μόνο στη Γαλλία τα μίντια είναι ευγενικά και δεν  μιλούν για την ιδιωτική ζωή των πολιτικών… Ο γαλλικός τύπος δεν περιέχει συνήθως ιστορίες κρεβατιού. Στη Γαλλία κανείς δεν μίλησε επί χρόνια για την νόθα κόρη του Μιτεράν, για τις σχέσεις του Ζισκάρ… Πρόσφατα έσπασε ο κανόνας», γράφει το έγκριτο περιοδικό Nouvel Obsernateur.
«Αλλά όταν πρόσφατα το περιοδικό Closer αποκάλυψε ότι ο Ολάντ απατούσε την Τριερβελέρ με την Ζυλί Γκαγιέ, ο Μελανσόν δεν παρεξηγήθηκε με το γεγονός ότι ο Τύπος έβγαζε στη φόρα τα προσωπικά ενός πολιτικού. Αντίθετα δήλωνε: «Είναι η προσωπική του ζωή, πρέπει να τα διακρίνουμε αυτά. Αλλά από τη στιγμή που αυτό έχει συνέπειες στον δημόσιο βίο, αυτό μας ενδιαφέρει», προσθέτει το περιοδικό.

Επομένως, διερωτάται το  Nouvel Obsernateur, η σχέση του Μελανσόν με την Σοφία Σικίρου δεν ανήκει στη δημόσια σφαίρα;
Ενας από τους δημοσιοργάφους του Mediapart, ο Fabrice Arfi, ο οποίος αποκάλυψε την ερωτική σχέση, γράφει:
«Η ιδιωτική ζωή του κ. Μελανσόν γίνεται δημοσίου ενδιαφέροντος όταν το δικαστικό ενδιαφέρον για πλουτισμό που πιθανόν επήλθε στην προεκλογική εκστρατεία του 2017, έγινε με τη βοήθεια εκείνης που ήταν σύντροφός του. Είναι απλό να το καταλάβει κανείς».

Ας σημειωθεί ότι ο Μελανσόν είναι διευζευγμένος και έχει μια κόρη.

Η 37χρονη Γαλλίδα αλγερινής καταγωγής, Σοφία Σικίρου στήριξε τον Μελανσόν στην προεκλογική εκστρατεία του 2017 και τον μεταμόρφωσε με τρεις κινήσεις: τον ανέβασε στα social media, του έδειξε τα κόλπα για να πλησιάσει τους νέους και τον έκανε ήρωα στο YouTube.
Για παράδειγμα ο Ζαν-Λικ Μελανσόν άφησε άφωνη τη Γαλλία όταν μίλησε σε κουτσομπολίστικο περιοδικό και εξομολογήθηκε ότι κρατάει τη γραμμή του και δεν παχαίνει γιατί τρώει κινόα! Εντυπωσίασε, επίσης, όταν ξεκίνησε να ανεβάζει βίντεο σε δικό του κανάλι στο YouTube, τα οποία είχαν δεκάδες χιλιάδες κλικ από οπαδούς του και μη. Και προκάλεσε αίσθηση όταν εμφανίστηκε σε ολόγραμμα, σαν ροκ σταρ, να κάνει προεκλογική ομιλία σε 7 πόλεις ταυτόχρονα!

Την Σοφία Σικίρου, σύμβουλο επικοινωνίας του Μελανσόν, την αποκαλούσαν «νεράιδα» μετά τις επιτυχίες του νεοκομμουνιστή υποψηφίου. Πράγματι, η νεαρή και όμορφη σύμβουλος κατόρθωσε να κάνει τους Γάλλους να βλέπουν, να εντυπωσιάζονται και όχι να ακούνε τις κατά τα άλλα προκλητικά αντιευρωπαϊκές και νεοκομμουνιστικές θέσεις τους υποψηφίου προέδρου.

Η Σοφία Σικίρου είναι αλγερινής καταγωγής αλλά γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Γαλλία. Σπούδασε πολιτικές επιστήμες στην Γκρενόμπλ και μεταπτυχιακά στην πολιτική επικοινωνία. Ηταν στέλεχος στο Σοσιαλιστικό κόμμα, όπως και ο Μελανσόν εξάλλου, και υπήρξε εκπρόσωπος τύπου του πρώην πρωθυπουργού Λορέν Φαμπιούς. Οταν οι σχέσεις της χάλασαν στη διανομή θέσεων, η  Σοφία Σικίρου μεταπήδησε στον χώρο της ριζοσπαστικής Αριστεράς. Παρ’όλα αυτά, διεκδίκησε να πάρει χρίσμα από την γαλλική Δεξιά στις δημοτικές εκλογές του 2008, για υποψήφια σε δήμο του Παρισιού.

Αφού απέτυχε, δημιούργησε την εταιρεία συμβούλων Mediascop και πλησίασε τον Μελανσόν από το 2012. Μελανσόν και Σικίρου λένε σήμερα τα αντίθετα από αυτά που έλεγαν όταν ήταν στο Σοσιαλιστικό κόμμα.

Ο Μελανσόν υπήρξε συνοδοιπόρος του Αλέξη Τσίπρα και επισκέφθηκε την Αθήνα για να τον στηρίξει. Πήρε αποστάσεις από τον Ελληνα πρωθυπουργός, μετά την υπογραφή του Μνημονίου, το 2015.

 

 

 

 

 

 

iefimerida

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.