«Πόλεμος» άνοιξε ανάμεσα στον Πάνο Καμμένο και τον Τέρενς Κουίκ, με αφορμή την συμφωνία των Πρεσπών για το όνομα της ΠΓΔΜ.

Σαφείς αιχμές για τον Τέρενς Κουίκ άφησε στην εισηγητική του ομιλία σήμερα στο Εθνικό Συμβούλιο των ΑΝΕΛ στη Θεσσαλονίκη ο Πάνος Καμμένος και εν συνεχεία ο κ.Κουίκ από την Αίγυπτο απάντησε τονίζοντας ότι υπηρετεί την εξωτερική πολιτική του πρωθυπουργού και υπουργού Εξωτερικών Αλέξη Τσίπρα.



Αρχικά ο κ.Καμμένος είπε από τη Θεσσαλονίκη «Τώρα τελευταία εμφανίστηκε μια καινούρια κατηγορία, οι Μακεδονοκλάστες, οι οποίοι μας προέκυψαν, αφού τους διορίσαμε – χωρίς να είναι καν βουλευτές- ακόμη και σε υπουργικούς θώκους, να μας κάνουν και κριτική. Σας ζητάω συγγνώμη που τους έβαλα σε θέσεις κλειδιά. Εγώ φταίω, αναλαμβάνω την ευθύνη και σας υπόσχομαι ότι αυτοί οι τύποι δεν έχουν κανένα λόγο πια στους ΑΝΕΛ. Τελειώσανε, γιατί στην πλάτη μας πατήσανε και έγιναν τζάμπα μάγκες. Καλό ταξίδι».

Και ουσιαστικά «φωτογράφισε» τον υφυπουργό Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ, ο οποίος έχει ταχθεί υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών. Μάλιστα, ο Τέρενς Κουίκ δεν έδωσε το «παρών» στο συνέδριο των ΑΝΕΛ, αφού βρίσκεται στο Κάιρο σε επίσημη επίσκεψη για θέματα διμερούς ενδιαφέροντος.

Κουίκ: Βρίσκομαι στην Αίγυπτο υπηρετώντας την εξωτερική πολιτική που χαράσσει ο Τσίπρας

Η τοποθέτηση του προέδρου των ΑΝΕΛ έφερε και την άμεση απάντηση του Τέρενς Κουίκ από την Αίγυπτο.

«Βρίσκομαι στην Αίγυπτο ως υφυπουργός Εξωτερικών, υπηρετώντας την εξωτερική πολιτική της πατρίδας μου, όπως τη χαράσσει ο πρωθυπουργός και υπουργός Εξωτερικών Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνησή μας» δήλωσε μετά τη συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου Σάμεχ Σούκρι στο Κάιρο, ο υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ.

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.