Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Το απλό κόλπο που σε βοηθά να χάσεις 5 φορές περισσότερα κιλά –Χωρίς άσκηση

21 Οκτωβρίου, 2018 by Σταματίνα

Πώς να κερδίσετε την μάχη ενάντια στη ζυγαριά; Ένα αιωνόβιο ερώτημα χωρίς συγκεκριμένη απάντηση.

Αλλά σύμφωνα με νέα έρευνα, υπάρχει μια απίθανη μέθοδος που ορκίζεται απώλεια βάρους και δεν έχει να κάνει με την άθληση.

Η λειτουργική εκπαιδευτική απεικόνιση (Functional imagery training ή FIT), μια μέθοδος καθοδήγησης που διδάσκει πώς να επικεντρωθεί κανείς στην επίτευξη του στόχου για απώλεια βάρους – λατρεύεται σαν μυστικό, ύστερα από μια νέα μελέτη.

Συγκεκριμένα, το FIT χρησιμοποιεί πολυαισθητηριακές εικόνες για να διερευνήσει τις επιθυμητές αλλαγές διδάσκοντας τους πελάτες πώς να καταφέρουν να πετύχουν μόνοι τους την εικόνα αυτή.

Στην μελέτη, και οι 141 συμμετέχοντες είχαν δείκτη μάζας σώματος τουλάχιστον 25 – καθιστώντας τους υπέρβαρους.

Ενώ οι 55 δοκίμασαν δύο συνεδρίες με συνεντεύξεις σχετικά με τα κίνητρα και την κινητοποίησή τους, οι υπόλοιποι 59 υποβλήθηκαν σε δύο συνεδρίες λειτουργικής απεικόνισης.

Συγκριτικά, η πρώτη θεραπεία επικεντρώνεται στην υποστήριξη από συμβούλους που στοχεύει στην ανάπτυξη, την υπογράμμιση και την σπουδαιότητα ή το κίνητρο για αλλαγή, μαζί με τους λόγους που επιδιώκουν την απώλεια βάρους.

Και οι δύο ομάδες έκαναν συνεδρίες για τρεις μήνες και στη συνέχεια μία φορά τον μήνα για ένα τρίμηνο.

Η οπτικοποίηση του στόχου δίνει κίνητρα για την επίτευξη της απώλειας βάρους.

Με την συμμετοχή τους σε θεραπεία που τους έκανε να φανταστούν και να απεικονίσουν τις αλλαγές που σχεδίαζαν να κάνουν, οι συμμετέχοντας έχασαν πέντε φορές το βάρος εκείνων που δεν το έκαναν.

Μετά από 6 μήνες, όσοι χρησιμοποίησαν την παρέμβαση FIT έχασαν κατά μέσο όρο 4,11 κιλά σε σύγκριση με μια μέση απώλεια βάρους 0,74 κιλών όσων δεν την δοκίμασαν.

Ενδιαφέρον επίσης, αποτελεί το γεγονός πως η ομάδα που έκαναν FIT, έξι μήνες μετά, συνέχισε να χάνει βάρος, χάνοντας κατά μέσο όρο 6,44 κιλά σε σύγκριση με τα 0,67 κιλά στην άλλη ομάδα.

«Οι περισσότεροι άνθρωποι συμφωνούν ότι για να χάσετε βάρος, πρέπει να τρώτε λιγότερο και να αθλείστε περισσότερο, αλλά σε πολλές περιπτώσεις, οι άνθρωποι απλά δεν είχαν επαρκή κίνητρα για να λάβουν σοβαρά υπόψη αυτή την συμβουλή – όσο κι αν συμφωνούσαν με την απώλεια βάρους» δήλωσε η Δρ. Λίντα Σόλμπριγκ, επικεφαλής της μελέτης.

«Είναι φανταστικό που οι άνθρωποι έχασαν σημαντικά περισσότερο βάρος με αυτή την παρέμβαση, καθώς, αντίθετα με τις περισσότερες μελέτες, δεν παρείχε συμβουλές διατροφής, σωματικής άσκησης ή εκπαίδευσης. ΟΙ άνθρωποι ήταν απολύτως ελεύθεροι στις επιλογές τους και έλαβαν υποστήριξη σε αυτό που ήθελαν να κάνουν, όχι σε αυτό που υπήρχε μέσα σε συγκεκριμένα καλούπια και συνταγογραφούμενες εντολές».

 

 

 

 

iefimerida

loading…

This entry was posted on Κυριακή, 21 Οκτωβρίου, 2018 at 13:33 and is filed under ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply