Αν και είχε ανακοινωθεί η έναρξή της για τις 16:00 το απόγευμα ώρα Ελλάδος η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής των Σκοπίων για τις συνταγματικές αλλαγές δεν έχει ακόμη ξεκινήσει και παραμένει άγνωστο μέχρι στιγμής το πότε.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων MIA της γειτονικής χώρας δεν έχουν δοθεί εξηγήσεις για την καθυστέρη – τη δεύτερη σήμερα αναβολή, καθώς αρχικά η συζήτηση είχε προγραμματιστεί για τις 12 το μεσημέρι.

Τοπικά ΜΜΕ ανέφεραν ανεπίσημες πληροφορίες ότι το κυβερνητικό στρατόπεδο έχει εξασφαλίσει τον μαγικό αριθμό των 80 βουλευτών για να περάσει τις τροποποιήσεις του Συντάγματος σε αυτή τουλάχιστον τη φάση.

Στο μεταξύ ορισμένοι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν πριν από περίπου δύο ώρες πέταξαν το γάντι στον πρόεδρο της Βουλής, Ταλάτ Τζαφέρι να συγκαλέσει ψηφοφορία, ώστε να διαπιστωθεί ότι δεν υπάρχει η απαιτούμενη πλειοψηφία δύο τρίτων.

Σε γραπτή ανακοίνωσή του το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα του Ζόραν Ζάεφ απάντησε: «Η ηγεσία του VMRO-DPMNE και ο Κρίστιαν Μίτσκοσκι επανέλαβαν σήμερα ότι θελουν με κάθε τρόπο να εμποδίσουν το μέλλον της χώρας στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Οι βουλευτές του VMRO-DPMNE πρέπει να ενεργούν ελεύθερα και να αντιταχθούν στον Μίτσκοσκι και την αντιδυτική ηγεσία του κόμματος».

 

 

 

 

 

iefimerida

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.