Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Γιατί δεν πρέπει να χρησιμοποιείς ποτέ την ίδια πετσέτα για πρόσωπο και σώμα -Τι μπορεί να σου συμβεί

20 Οκτωβρίου, 2018 by Σταματίνα

H υγεία της επιδερμίδας του προσώπου μας είναι No1 για την όμορφη εικόνα μας.

O σωστός καθαρισμός είναι το Α και το Ω.

Ολα τα νέα συστατικά και μέθοδοι περιποίησης μπαίνουν στο μικροσκόπιο. Για καθαρό και λαμπερό δέρμα, στεκόμαστε στην λεπτομέρεια.

Ακόμα και στις πετσέτες που χρησιμοποιούμε.

Ποιος είναι ο σωστός τρόπος να σκουπίζουμε το πρόσωπο μας μετά τον καθαρισμό; Σύμφωνα με τους δερματολόγους, η πετσέτα του προσώπου σας έχει μεγαλύτερη σημασία από όση νομίζετε.

Πολλές από εσάς, πιθανότατα να έχετε αναρωτηθεί αν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ίδια πετσέτα για το πρόσωπό σας και το σώμα σας.

Η απάντηση είναι όχι. To σωστό είναι να χρησιμοποιείτε ξεχωριστή πετσέτα για το πρόσωπο και άλλη για το σώμα.

«Δεν πρόκειται μόνο για θέμα καθαριότητας», αναφέρει στο Allure, η δερματολόγος Lily Talakoub, δερματολόγος από την Βιρτζίνια.

«Τα προϊόντα που βάζετε στο σώμα σας, όπως ενυδατικές κρέμες, αρώματα και προϊόντα για τα μαλλιά, δεν θα ήταν καλό να καταλήξουν στο πρόσωπό σας», εξηγεί. «Μπορούν να φράξουν τους πόρους, να αυξήσουν τα σπυράκια ή ακόμη να προκαλέσουν ερεθισμό ή εξανθήματα».

Τι γίνεται με τα βακτήρια;

Tα βακτήρια μπορούν να παραμείνουν σε κάθε είδους πετσέτα ανεξάρτητα από το σημείο που την χρησιμοποιείτε.

Βακτήρια, μύκητες, νεκρά κύτταρα του δέρματος, έλαια και άλλα κατάλοιπα συσσωρεύονται.

Για το λόγο αυτό, όχι μόνο είναι απαραίτητη η ξεχωριστή πετσέτα για το πρόσωπό σας αλλά πρέπει και να την αλλάζετε τακτικά, ιδίως αν αντιμετωπίζετε προβλήματα στο δέρμα, όπως η ακμή.

Εκτός από το πλύσιμο στο πλυντήριο για να διατηρήσετε τις πετσέτες σας απαλλαγμένες από βακτηρίδια και βρωμιά, – άρα και την επιδερμίδα του προσώπου σας ασφαλή-, είναι πολύ σημαντικό να στεγνώνουν καλά ανάμεσα στις χρήσεις. Αυτό σημαίνει ότι αφού σκουπίσετε το πρόσωπο σας, καλό είναι να αφήνετε τις πετσέτες να αεριστούν μακριά από το μπάνιο.

«Οι πετσέτες που κρέμονται όλη την ώρα δίπλα στο ντους, μένουν υγρές και μπορεί να αναπτυχθεί μούχλα», εξηγεί η Talakoub.

Αφού πλέον γνωρίζετε, θα είστε πιο προσεκτικές με τις πετσέτες του προσώπου σας.

 

 

 

 

bovary

loading…

This entry was posted on Σάββατο, 20 Οκτωβρίου, 2018 at 17:33 and is filed under ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply