Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Άρχισαν να έρχονται πρόσφυγες σε ξενοδοχεία των Γρεβενών

10 Οκτωβρίου, 2018 by Χρήστος Μίμης

Στους 370 ανέρχονται μέχρι στιγμής οι πρόσφυγες που έχουν έρθει στα ξενοδοχεία της ορεινής περιοχής των Γρεβενών.

Συγκεκριμένα από την περασμένη Παρασκευή έχουν φθάσει 121 πρόσφυγες σε δύο Ξενοδοχεία της Κρανιάς, 155 σε δύο ξενοδοχεία του Λάβδα και 104 σε ένα ξενοδοχείο των Φιλιππαίων.

Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να έρθουν και άλλοι πρόσφυγες και στα υπόλοιπα τέσσερα ξενοδοχεία, τα οποία έχουν υπογράψει τη σχετική σύμβαση με το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Συγκεκριμένα θα πάνε σε ένα ξενοδοχείο στη Σαμαρίνα και την Αλατόπετρα και σε δύο στο δρόμο Γρεβενών-Σμίξης, στην περιοχή του Πανοράματος.Χθες το βράδυ υπήρξε προς στιγμήν πρόβλημα όταν περίπου 10 πρόσφυγες αρνούνταν να κατέβουν από το λεωφορείο, όταν αυτό έφθασε σε ξενοδοχείο των Φιλιππαίων. Τελικά μετά από λίγη ώρα οι συγκεκριμένοι πρόσφυγες αποβιβάστηκαν και τακτοποιήθηκαν στα δωμάτια του ξενοδοχείου.

Οι συμβάσεις φιλοξενίας των εννέα ορεινών ξενοδοχείων Γρεβενών αφορούν συνολικά τη φιλοξενία 742 προσφύγων για το διάστημα μέχρι και 30 Απριλίου 2019.

Οι συμβάσεις αυτές θα αφορούν μόνο τη φιλοξενία των προσφύγων για το διάστημα αυτό, καθώς η σίτιση θα γίνεται αποκλειστικά με την ευθύνη των ίδιων των προσφύγων.

Μάλιστα για το λόγο αυτό ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης θα παρέχει στους πρόσφυγες σε συνεργασία με τα ξενοδοχεία τους χώρους μαγειρικής, αλλά και τον απαραίτητο εξοπλισμό. Επίσης ο Οργανισμός θα παρέχει στους πρόσφυγες ειδικά κουπόνια, με τα οποία θα μπορούν να κάνουν τις προμήθειές τους από την αγορά της πόλης των Γρεβενών.

Για τη διευκόλυνση αυτή των προσφύγων αναμένεται, σε συνεργασία με τα ΚΤΕΛ Γρεβενών, να δρομολογούνται καθημερινά λεωφορεία, τα οποία θα κάνουν τα δρομολόγια προς τα χωριά όπου βρίσκονται τα ξενοδοχεία.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

This entry was posted on Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου, 2018 at 15:16 and is filed under ΓΡΕΒΕΝΑ, ΕΡΓΑΣΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply