Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Συνταγή: Γιαούρτι με σοκολάτα 

Οκτώβριος 9th, 2018 by Σταματίνα

Έχει πλούσια υφή, σαν μους, όμως πρόκειται για ένα υγιεινό γιαούρτι.

Το τέλειο απλό αλλά εξωτικό γλυκό για ένα ενδιαφέρον δείπνο.

Για 6 άτομα:

  • 170 γρ. σοκολάτα γάλακτος
  • 2 κούπες γιαούρτι πλήρες
  • 1/2 βανίλια
  • η μύτη ενός κ.γ. κάρδαμο (προαιρετικά)
  • πρέζα αλάτι
  • ζάχαρη άχνη (κατά βούληση)
  • 2 κ.σ. αλατισμένα φιστίκια Αιγίνης, σπασμένα
  • νιφάδες αλάτι για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

 

Εκτέλεση:

  • Λιώστε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί (ή σε ένα πυρίμαχο μπολ σε κατσαρολάκι με νερό που σιγοβράζει).
  • Κατεβάστε από τη φωτιά αλλά αφήστε τη στο νερό ώστε να διατηρηθεί ζεστή.
  • Ρίξτε απαλά το γιαούρτι μέσα στη σοκολάτα, ανακατεύοντας διαρκώς (επειδή το κρύο γιαούρτι θα έρθει σε επαφή με τη ζεστή σοκολάτα, θέλει προσοχή για να αναμειχθεί σωστά και να μην γίνει η σοκολάτα σβώλοι).
  • Όταν έχετε ένα ομοιογενές μείγμα, προσθέστε το αλάτι, τη βανίλια και το κάρδαμο (αν χρησιμοποιείτε).
  • Δοκιμάστε και αν θέλετε προσθέστε 2 κ.γ. ζάχαρη άχνη.
  • Βάλτε το μείγμα στα μπολάκια ή ποτηράκια της προτίμησής σας.
  • Βάλτε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα. Σερβίρετε με τα φιστίκια και τις νιφάδες αλατιού.

 

 

 

 

 

Συνταγή της Naz Deravian από το βιβλίο Yogurt Culture της Cheryl Sternman Rule.

loading…

This entry was posted on Τρίτη, Οκτώβριος 9th, 2018 at 12:33 and is filed under ΣΥΝΤΑΓΕΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply