Σε μία εποχή που κάποιοι με μία υπογραφή παραδίδουν την ιστορία, την γλώσσα και την γη της Μακεδονίας μας, οι Μακεδόνες Γρεβενιώτες τίμησαν, όπως έχει επικρατήσει, το πρώτο Σάββατο του Οκτωβρίου, την μνήμη του μαρτυρίου του Αιμιλιανού Γρεβενών και της συνοδείας του, του ιεροδιακόνου Δημητρίου και του αγωγιάτη Αθανασίου. Τελώντας την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό που έχει χτίσει η αδελφή του εθνοϊερομάρτυρα, καθώς και την επιμνημόσυνη δέηση στο κενοτάφιο, δίπλα από το δέντρο όπου διαδραματίστηκε το μαρτύριο και βρέθηκαν τα κατακρεουργημένα σώματα, όλοι οι προσκυνητές, μικροί και μεγάλοι, έψαλλαν τον Εθνικό Ύμνο καθώς και το «Μακεδονία Ξακουστή».

Την Κυριακή, επίσης τελέστηκαν επιμνημόσυνη δέηση στον Μητροπολιτικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και τρισάγιο μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας στην αυλή του Μητροπολιτικού Μεγάρου, όπου υπάρχει ανδριάντας του Αιμιλιανού Γρεβενών.




Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.