Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Εδεσσα: Διημερίδα Ελληνικού Δικτύου Πόλεων με Ποτάμια με την συμμετοχή του Δήμου Γρεβενών (εικόνες)

8 Οκτωβρίου, 2018 by Χρήστος Μίμης

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την 5 και 6 Οκτωβρίου 2018 η διημερίδα με τίτλο «Αστικά Ποτάμια, Πρόκληση για Οικονομική και Τουριστική Ανάπτυξη», που συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Έδεσσας και το Ελληνικό Δίκτυο Πόλεων με Ποτάμια, με την αιγίδα της Ειδικής Γραμματείας Υδάτων και τη συμμετοχή της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ, της ΔΗΚΕΔΕ και της ΔΕΥΑ Έδεσσας.

Στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Έδεσσας πραγματοποιήθηκαν εξαιρετικά ενδιαφέρουσες εισηγήσεις για το θέμα της αξιοποίησης των ποταμών στην τουριστική ανάπτυξη, αλλά και την αξιοποίησή τους για παραγωγή ενέργειας. Παρουσιάστηκαν καλές πρακτικές και Πανεπιστημιακοί μετάφεραν την γνώση τους, τόσο σε θέματα τουρισμού όσο και παραγωγής ενέργειας, ενώ σε τοπικό επίπεδο αποσαφηνίστηκαν πολιτικές και παρουσιάστηκε ο σχεδιασμός που υπάρχει για την αξιοποίηση του τουριστικού προϊόντος της πόλης, που βασίζεται εν πολλοίς στον ποταμό Εδεσσαίο και τους Καταρράκτες. Παρουσιάστηκαν επίσης οι δυνατότητες για παραγωγή ενέργειας και δημιουργία πόρων για την τοπική κοινωνία.

Ο Δήμος Γρεβενών που είναι μέλος του Ελληνικού Δικτύου Πόλεων με Ποτάμια, εκπροσωπήθηκε από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων κ. Χρήστο Τριγώνη και από τον Πρόεδρο της Δημοτικής Επιχείρησης Κοινωφελούς Έργου Γρεβενών, Δημοτικό Σύμβουλο κ. Ιωάννη Μίχο.

 

Γραφείο Τύπου

Δημάρχου Γρεβενών

This entry was posted on Δευτέρα, 8 Οκτωβρίου, 2018 at 22:08 and is filed under ΔΗΜΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ, ΕΚΔΗΛΩΣΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply