Παρουσιάστηκε πριν λίγο το νέο σήμα της Νέας Δημοκρατίας στην εκδήλωση για τα 44 χρόνια από την ίδρυσή της.

Το νέο έμβλημα του κόμματος έχει κυρίαρχο στοιχείο τον ρόμβο, ενώ ο χαρακτηριστικός πυρσός επιστρέφει. Ο πυρσός εμφανίζεται ανάμεσα στα αρχικά του κόμματος με έναν μινιμαλιστικό σχεδιασμό.



Το σήμα με σύγχρονο design αποτυπώνει όχι μόνο τις παραδοσιακές κατευθύνσεις αλλά και συνάμα τις σύγχρονες απαιτήσεις που υπάρχουν στα social media. Το νέο λογότυπο της ΝΔ ορίζει τον χώρο της παράταξης αλλά με έναν γραφιστικό τρόπο θα δείχνει ότι το κόμμα είναι ανοιχτό σε όλους τους πολίτες, αλλάζοντας κατά περίσταση.

«Το νέο σήμα της παράταξής μας σηματοδοτεί ένα κόμμα ανοιχτό στην κοινωνία και σε νέες ιδέες. Ένα κόμμα που θα ξαναφέρει τους νέους στην πολιτική. Ένα κόμμα που θα γράψει τις πρώτες σελίδες της νέας εποχής για την Ελλάδα», περιγράφει η ΝΔ.

Δείτε το νέο σήμα της ΝΔ:

Η ιστορία του σήματος

Το 1985 στο Αρειο Πάγο κατατέθηκε η περιγραφή του εμβλήματος της ΝΔ: «Αναμμένος πυρσός, του οποίου η φλόγα είναι στραμμένη προς το γράμμα Ν και τον οποίον κρατεί ένα χέρι. Η όλη σύνθεσις δύναται να περικλείεται εντός κύκλου».

Τέσσερα χρόνια μετά ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, αν και ήταν ένας εκ των τριών που είχαν υπογράψει για τον πυρσό ως επίσημο έμβλημα, δοκίμασε να τον αντικαταστήσει με ένα ουράνιο τόξο, θέλοντας να στείλει μήνυμα συσπείρωσης σε ένα αντιπασοκικό μέτωπο.

Ο πυρσός παρέμεινε το επίσημο σύμβολο της ΝΔ, αν και συχνά δεν χρησιμοποιείτο σε αφίσες και διαφημίσεις, όταν αυτές είχαν στόχο την προσέλκυση ενός ευρύτερου κοινού.

Ηταν το 2011 όταν ο Αντώνης Σαμαράς άλλαξε το σήμα, επιλέγοντας να αποτελείτο από τον τίτλο «Νέα Δημοκρατία» με μπλε και γαλάζια γράμματα και δύο γραμμές πορτοκαλί και πράσινο.





Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.