Η πεζοπορία αποτελεί μια εξαιρετική μορφή άσκησης, που προσφέρει τόσο σωματικά όσο και διανοητικά οφέλη.

To γνωστό hiking αποκτά όλο και περισσότερους οπαδούς καθώς διατηρεί τη φυσική μας κατάσταση, μας προσφέρει σωματική άσκηση και συμβάλλει στην ομαλή λειτουργία του οργανισμού μας.

Ερχόμαστε σε επαφή με τη φύση, κάτι το οποίο επηρεάζει θετικά την ψυχολογία μας και μάλιστα κάποιοι τονίζουν ότι το hiking είναι καλύτερο και από την γιόγκα. 

Η πεζοπορία στην φύση μπορεί να γίνει ομαδικά αλλά και ατομικά. Η ένταξη σε όμιλο πεζοπορίας και γενικά το συχνό περπάτημα με παρέα επηρεάζει θετικά την ψυχολογία. Ερευνες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι που περπατάνε ομαδικά τείνουν να έχουν πιο θετική στάση απέναντι στη σωματική δραστηριότητα, ενώ νιώθουν λιγότερο μόνοι.

Οσοι ασχολούνται με την ομαδική πεζοπορία, εμφανίζουν βελτίωση στη λειτουργία των πνευμόνων, στη γενική σωματική ευεξία, καθώς και στην ψυχική υγεία τους, ιδίως μειώνοντας αισθητά τυχόν κατάθλιψη που είχαν προτού ξεκινήσουν αυτή τη δραστηριότητα.

Οι συμμετέχοντες σε τέτοιες ομάδες εμφανίζουν, μετά από ένα διάστημα, μείωση της αρτηριακής πίεσης, των παλμών της καρδιάς, της χοληστερίνης και του βάρους τους. Βελτίωση, αλλά σε μικρότερο βαθμό, παρατηρείται επίσης στο σάκχαρο.

Ερευνα που δημοσιεύθηκε στο British Journal of Sports Medicine, έδειξε ότι η τακτική πεζοπορία μειώνει τον κίνδυνο για έμφραγμα, εγκεφαλικό, καρκίνο, κατάθλιψη και άλλες παθήσεις.

Αν έχεις σκεφτεί πολλές φορές να ξεκινήσεις το περπάτημα και έχεις μείνει στη σκέψη, ήρθε η ώρα να κάνεις την ιδέα αυτή πραγματικότητα και να είσαι σίγουρος/η ότι θα αλλάξει την καθημερινότητά σου.

Παρακάτω, ακολουθούν οι λόγοι για τους οποίους σου προτείνουμε να ξεκινήσεις την πεζοπορία και να είσαι σίγουρος/η ότι αν την βάλεις στη ζωή σου δε θα το μετανιώσεις.

1. Χαρίζει πνευματική διαύγεια

2. Βοηθάει τη λειτουργία της καρδιάς

3. Καταπολεμά την αϋπνία

4. Η θέα είναι πολύ καλύτερη από μια αίθουσια γιόγκα ή γυμναστηρίου

5. Καίει θερμίδες, μειώνει το βάρος

6. Είναι φτηνό, το μόνο που θέλεις είναι καλά αθλητικά παπούτσια

7. Συμβάλλει στη μακροζωΐα

8. Γνωρίζεις νέα μέρη και νέους ανθρώπους

9. Μειώνει το άγχος και το στρες

10. Χαρίζει ευεξία και ζωντάνια

Ομως τα οφέλη της δεν σταματούν εδώ. Η πεζοπορία δεν γυμνάζει μόνο τους μυς του κάτω μέρους του σώματος, δηλαδή τα πόδια,τις γάμπες και τους τετρακέφαλους μηριαίους, αλλά εξασκεί τα χέρια την κοιλιά και τους ώμους με τη σωστή, δυναμική κίνηση των χεριών.

Φρόντισε να κρατάς καλά ενυδατωμένο τον οργανισμό σου. Για αυτό μην ξεχνάς να έχεις πάντα μαζί σου νερό.

 

 

 

 

bovary

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.