Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Γρεβενά: Υπεγράφησαν οι συμβάσεις των ξενοδόχων για τους πρόσφυγες

29 Σεπτεμβρίου, 2018 by Χρήστος Μίμης

Υπεγράφησαν χθες (28/9/2018) από τους ιδιοκτήτες των εννέα ξενοδοχείων των ορεινών Γρεβενών οι συμβάσεις της φιλοξενίας των 742 προσφύγων για το διάστημα από 30 Σεπτεμβρίου 2018 μέχρι και 30 Απριλίου 2019.

ΟΙ συμβάσεις αυτές, που υπογράφηκαν με το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, θα αφορούν μόνο τη φιλοξενία των προσφύγων για το διάστημα αυτό σε 259 δωμάτια, καθώς η σίτιση θα γίνεται αποκλειστικά με την ευθύνη των ίδιων των προσφύγων.
Μάλιστα για το λόγο αυτό ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης θα παρέχει στους πρόσφυγες σε συνεργασία με τα ξενοδοχεία τους χώρους μαγειρικής, αλλά και τον απαραίτητο εξοπλισμό. Επίσης ο Οργανισμός θα παρέχει στους πρόσφυγες ειδικά κουπόνια, με τα οποία θα μπορούν να κάνουν τις προμήθειές τους από την αγορά της πόλης των Γρεβενών.

Για τη διευκόλυνση αυτή των προσφύγων αναμένεται, σε συνεργασία με τα ΚΤΕΛ Γρεβενών, να δρομολογούνται καθημερινά λεωφορεία, τα οποία θα κάνουν τα δρομολόγια προς τα χωριά όπου βρίσκονται τα ξενοδοχεία.Συγκεκριμένα τα ξενοδοχεία βρίσκονται: Στην Αλατόπετρα, στην Κρανιά, στο Λάβδα, τη Σαμαρίνα, τους Φιλιππαίους και στο δρόμο ανάμεσα Γρεβενά-Βασιλίτσα, στην περιοχή του Πανοράματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Κοζάνης, οι πρώτοι πρόσφυγες αναμένεται να έρθουν περίπου σε ένα 10ήμερο, καθώς στο διάστημα αυτό αναμένεται να ολοκληρωθούν, από τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης, τόσο οι διαδικασίες για την εστίαση των προσφύγων όσο και οι προσλήψεις του απαραίτητου προσωπικού, που θα επιβλέπει την όλη διαδικασία της φιλοξενίας.

Στα ξενοδοχεία των ορεινών Γρεβενών είχαν φιλοξενηθεί, περίπου 650 πρόσφυγες πριν δύο χρόνια, συγκεκριμένα από το Σεπτέμβριο του 2016 μέχρι και τον Απρίλιο του 2018.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

This entry was posted on Σάββατο, 29 Σεπτεμβρίου, 2018 at 18:55 and is filed under ΓΡΕΒΕΝΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply