Στον ανακριτή θα οδηγηθεί σήμερα το πρωί ο κοσμηματοπώλης που κατηγορείται για την θανατηφόρα σωματική βλάβη του Ζάκ Κωστόπουλου, με την ιατροδικαστική έκθεση των κ.κ Καλογριά και Τσαντίρη (από την πλευρά της οικογένειας) να καταλήγει στο συμπέρασμα ότι χρειάζονται και άλλα ευρήματα (σ.σ τοξικολογικές εξετάσεις) για να προσδιοριστούν με σαφήνεια τα αίτια του θανάτου του.

Χωρίς αυτά, τα χέρια της δικαιοσύνης είναι προς το παρόν «δεμένα», καθώς εάν η ιατροδικαστική έκθεση ήταν σαφής-είτε προς τη μία είτε προς την άλλη κατεύθυνση, θα άλλαζε και η πορεία της υπόθεσης. Και αυτό γιατί, σύμφωνα με νομικούς, στην περίπτωση που η έκθεση έδειχνε ότι τα χτυπήματα που δέχθηκε ο άτυχος άνδρας οδήγησαν στον θάνατο του, θα μπορούσαν ακόμη και να οδηγήσουν σε μετατροπή της κατηγορίας. Σε διαφορετική περίπτωση, να ενισχύσουν τους ισχυρισμούς του κατηγορουμένου και να ελαφρύνουν την ποινική του μεταχείριση. Το αδίκημα που αντιμετωπίζει σήμερα πάντως, εάν και είναι κακουργηματικής φύσης, επισύρει ποινή κάθειρξης μέχρι 10 χρόνια, και άρα, σύμφωνα με τις τελευταίες διατάξεις, δεν δικαιολογεί προσωρινή κράτηση.

Ο κατηγορούμενος πάντως, αρνείται ότι οι πράξεις του είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο του Ζάκ Κωστόπουλου.

Το βάρος πέφτει τώρα στους ώμους της δικαιοσύνης, η οποία για σχηματίσει ασφαλή κρίση, πρέπει να εξετάσει μάρτυρες, το υλικό από τα βίντεο, τον πραγματογνώμονα που θα αναλύσει το βίντεο, αλλά και να περιμένει τα αποτελέσματα των νέων εξετάσεων που έχουν ζητήσει οι ιατροδικαστές.

 iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.