Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

 Χατζηθεοδοσίου: Θετική η αύξηση του κατώτατου μισθού αλλά χωρίς μείωση βαρών οι ΜμΕ θα εξαφανιστούν 

Σεπτέμβριος 22nd, 2018 by Σταματίνα

Θετική χαρακτηρίζει το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών την υπερψήφιση της τροπολογίας για την αναμόρφωση του κατώτατου μισθού ωστόσο σημείωνει ότι αν δεν υπάρξει ταυτόχρονη μείωση του μη μισθολογικού κόστους οι ΜμΕ θα αφανιστούν.

Στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών θεωρούμε θετικό το γεγονός ότι ψηφίστηκε- και μάλιστα με ευρεία πολιτική συναίνεση- η αναμόρφωση του κατώτατου μισθού, επισημαίνει ο πρόεδρος του ΕΕΑ, Γιάννης Χατζηθεδοσίου προσθέτοντας ότι αυτό αποτελούσε και μέρος της πρότασης του Επιμελητηρίου ώστε να αυξηθεί η καταναλωτική δυνατότητα των πολιτών προκειμένου να στηριχθούν και οι επιχειρήσεις.

«Θέλω να θυμίσω όμως ότι το δεύτερο σκέλος της πρότασης που είχαμε καταθέσει, αφορούσε στην ταυτόχρονη μείωση του μη μισθολογικού κόστους, κάτι που δεν είδαμε να συμβαίνει. Οφείλω να επισημάνω ακόμα μία φορά ότι χωρίς να μειωθούν οι φόροι και οι ασφαλιστικές εισφορές για τις επιχειρήσεις, η πλειοψηφία τους θα οδηγηθεί με μαθηματική ακρίβεια στην εξαφάνιση. Ειδικά οι μικρομεσαίοι δεν αντέχουν άλλα βάρη και αυτό πρέπει να το κατανοήσει πλήρως όλο το πολιτικό σύστημα» τονίζει ο κ. Χατζηθεοδοσίου και προσθέτει:

«Θέλω να πιστεύω ότι γρήγορα θα δούμε θετικές εξελίξεις στο θέμα της ελάφρυνσης των βαρών, καθώς υπάρχει και κυβερνητική δέσμευση γι΄αυτό. Μπορεί το αποτέλεσμα της χθεσινής ψηφοφορίας να αποτελεί πρόοδο, όμως θα πρέπει να κοιτάμε τη «μεγάλη εικόνα» και αυτή δεν μπορεί να είναι άλλη από τη διάσωση και ενίσχυση των επιχειρήσεων μας που πάνω τους θα στηριχθεί η ελληνική οικονομία για την τόνωση της ανταγωνιστικότητας της.

Όταν συζητάμε ή προωθούμε το οποιοδήποτε μέτρο, θα πρέπει να το βλέπουμε συνδυαστικά και όχι αποσπασματικά. Με ημίμετρα δεν μπορεί να επιτευχθεί ο κοινός στόχος που δεν είναι άλλος από την ανάπτυξη.»

 

 

 

 

iefimerida

loading…

This entry was posted on Σάββατο, Σεπτέμβριος 22nd, 2018 at 08:01 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply