Αναβρασμός στις τάσεις του ΣΥΡΙΖΑ και για την εκλογή των νέων μελών της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, η οποία παίρνει αναβολή για την Κεντρική Επιτροπή που θα γίνει τελικά στις 5-6 Οκτωβρίου.

Η συρρικνωμένη πλέον σύνθεση του νέου Οργάνου που θα αριθμεί κατά πληροφορίες του iefimerida19 μέλη (συν τον πρωθυπουργό και τον Γραμματέα), αντί για 27 που έχει τώρα, προκαλεί ήδη έντονες αναταράξεις. Επιπλέον, το Πολιτικό και Εκτελεστικό Συμβούλιο καταργείται, με αποτέλεσμα ηγετικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να δίνουν…μάχη προκειμένου να διεκδικήσουν τη συμμετοχή τους στη νέα Πολιτική Γραμματεία.

Με ορίζοντα τις κάλπες του Μαΐου το πολιτικό σκηνικό κινείται σε προεκλογική τροχιά και βούληση του Αλέξη Τσίπρα είναι να ενεργοποιήσει το κόμμα και ταυτόχρονα να αποφύγει κρούσματα εσωστρέφειας. Για το λόγο αυτό ,λοιπόν, κατά τη χθεσινή κομματική συνεδρίαση κρίθηκε αναγκαίο να δοθεί κι άλλος χρόνος ώστε μέχρι αρχές Οκτώβρη να καταλήξουν σε μια πρόταση κοινής αποδοχής.

Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις με… Σκουρλέτη

Στο μεταξύ, «πυροσβεστικό» ρόλο θα αναλάβει ο γραμματέας της ΚΕ Πάνος Σκουρλέτης που εκ των πραγμάτων θα συζητήσει με τους επικεφαλής κάθε τάσης, προτού κατατεθεί η όποια πρόταση στην Κεντρική Επιτροπή.

Στους κόλπους των «53», πάντως, κάποια στελέχη υποστηρίζουν ότι οι της πλειοψηφίας και δη της Κίνησης Μελών θα επιδιώξουν ρελάνς διεκδικώντας περισσότερες θέσεις στο όργανο, μετά και την εκλογή Σκουρλέτη στη θέση του Γραμματέα που υπενθυμίζεται ότι στηρίχτηκε στο έπακρο από τους «53».

Έρχονται σκληρές σταυροδοσίες

Δεδομένη, θα πρέπει να θεωρείται για την Πολιτική Γραμματεία η υποψηφιότητα των ηγετικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο Νίκος Βούτσης, ο Νίκος Φίλης και ο Γιάννης Δραγασάκης.

Η πτέρυγα των «53» υπολογίζει να εκλέξει 6-7 δικούς της υποψήφιους. Και σύμφωνα με πληροφορίες στο εσωκομματικό κυνήγι του σταυρού θα μπουν ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, η Τασία Χριστοδουλοπούλου, η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Ράνια Σβίγκου, και τα στελέχη Πάνος Λάμπρου, Μιχάλης Υδραίος, Κατερίνα Κνήτου.

Περί τους 10-12 δικούς της υποψήφιους εκτιμάται ότι θα έχει η πλειοψηφία, με τους κκ Δούρου, Μπαλάφα, Κοτσακά, Σκορίνη, Καραγιώργο, Χριστόπουλο να βάζουν υποψηφιότητα, ενώ υποψηφιότητες θα υπάρξουν και από την Ενωτική Κίνηση.

 ΣΤΕΛΛΑ Α. ΓΚΑΝΤΩΝΑ στο iefimerida  

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.