Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Γιατί δεν πρέπει ποτέ να κάνεις μπάνιο κατά τη διάρκεια μιας καταιγίδας -Τι μπορεί να σου συμβεί

20 Σεπτεμβρίου, 2018 by Χρήστος Μίμης

Το φθινόπωρο μπήκε και σύμφωνα με τα δελτία καιρού έρχονται βροχές και καταιγίδες.

Μας αρέσει πολύ να καθόμαστε στο σπίτι, κάπου ζεστά και να χουχουλιάζουμε ή ακόμα και να κοιμόμαστε, όταν έξω βρέχει και ρίχνει αστραπές και βροντές.

Ζεστός καφές, ταινία και σκεπάσματα.

Από ότι φαίνεται όμως, υπάρχουν κάποια πράγματα που δεν πρέπει να κάνουμε όταν έχει πολύ ισχυρές μπόρες και καταιγίδες.

Σύμφωνα με τον John Jensenius, ειδικό για την ασφάλεια από τους κεραυνούς στην Αμερικανική Μετεωρολογική Υπηρεσία (NWS), υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει και άλλα που δεν πρέπει να κάνουμε για να μείνουμε ασφαλείς μέσα στο σπίτι κατά τη διάρκεια ακραίων καιρικών φαινομένων.

Πρώτα απ’ όλα, πρέπει να μένουμε μακριά από οτιδήποτε περιέχει ηλεκτρική ενέργεια, όπως τα καλώδια και τα υδραυλικά, αναφέρει το Accuweather.

Shutterstock
Shutterstock

«Σίγουρα το μπάνιο είναι επικίνδυνο, ακόμα και το πλύσιμο των χεριών και των πιάτων. Αποφύγετέ τα όταν ακούτε αστραπόβροντα», αναφέρει ο ειδικός.Και δεν αναφέρεται μόνο στους μεταλλικούς σωλήνες αλλά και στους πλαστικούς, από όπου μπορεί να περάσει το ρεύμα.

«Το νερό είναι καλός αγωγός του ηλεκτρισμού, που σημαίνει ότι το ηλεκτρικό ρεύμα διαπερνά το νερό».

shutterstock
shutterstock

Ωστόσο, σημαντικό ρόλο παίζει αν το σπίτι είναι γειωμένο σε διαφορετικές ράβδους στο έδαφος. Είναι πιο ασφαλές όταν δεν είναι τίποτα κολλημένο στα υδραυλικά.

Για να βρείτε αν το ηλεκτρολογικό σύστημα είναι μαζί με τα υδραυλικά, ζητήστε την βοήθεια ενός ηλεκτρολόγου.

bovary
This entry was posted on Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου, 2018 at 22:09 and is filed under ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply