Την Παρασκευή 7/9/2018, ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία  το πρόγραμμα των καλοκαιρινών δράσεων 2018 με θέμα: “Αγαπημένα Δεδομένα : Παρατηρώ και μετρώ τον κόσμο” που διοργανώθηκε από την Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Γρεβενών σε συνεργασία με την  Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδας και το Δίκτυο Ελληνικών Βιβλιοθηκών.

Aπό νωρίς το απόγευμα άρχισαν να έρχονται στη βιβλιοθήκη παιδιά, γονείς, παππούδες και γιαγιάδες. Όλοι τους ήρθαν με χαμόγελα να δουν και να θυμηθούν την έκθεση, όλα όσα είχαν παρατηρήσει, καταγράψει, πειραματιστεί, ερευνήσει, αξιολογήσει, αφηγηθεί καθόλη τη διάρκεια των  καλοκαιρινών δράσεων.

Τα παιδιά εξηγούσαν με ενθουσιασμό στους δικούς τους ανθρώπους τι έκαναν στα εργαστήρια που παρακολούθησαν και οι γονείς συμμετείχαν μαζί με τα παιδιά τους,  με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, επιβραβεύοντας τα για ό,τι άκουγαν κι έβλεπαν.

Στη συνέχεια αφού συμπλήρωσαν τα δεδομένα του καλοκαιριού, έγραψαν και κόλλησαν σε ένα τοίχο ένα μικρό τεχνούργημα, βασισμένο σε μια όμορφη ανάμνηση του καλοκαιριού που πέρασαν στη βιβλιοθήκη. Επίσης, δημιούργησαν όμορφες κάρτες γράφοντας γλυκές ευχές για τη βιβλιοθήκη, που πραγματικά μας συγκίνησαν.

Όλοι μικροί μεγάλοι γίναμε μια μεγάλη παρέα συζητήσαμε, ακούσαμε μουσική, γελάσαμε, παίξαμε ομαδικά παιχνίδια, γευτήκαμε υπέροχα κεράσματα από το μπουφέ και ευχηθήκαμε με ένα στόμα και δυνατά και του χρόνου με υγεία!

Αποχαιρετιστήκαμε με μια μεγάλη αγκαλιά και τα παιδιά  εκδήλωσαν την επιθυμία   να  έρχονται στη βιβλιοθήκη σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

Τα δεδομένα των εργαστηρίων

Αριθμός εργαστηρίων:28

Εθελοντές που στήριξαν το πρόγραμμα: 22

Παιδιά που παρακολούθησαν τα εργαστήρια: 845

Βιβλία που δανείστηκαν: 963

Ευχαριστούμε την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδας,  το Δίκτυο Ελληνικών Βιβλιοθηκών  και την κ. Ειρήνη Βοκοτοπούλου, υπεύθυνη σχεδιασμού δράσεων.

Ευχαριστούμε θερμά τους εθελοντές μας που για μία ακόμα χρονιά συνέβαλαν καταλυτικά στην επιτυχημένη καλοκαιρινή εκστρατεία:

Δημάκη Σόνια, Ιορδανίδου Φανή, Καλογεράς Διονύσης, Κοκκίνου Ευαγγελία, Κουλονίτσιου Φανή, Κωτούλα Ιωάννα, Λιοσάτου Εβίνα, Λόλα Ζωή, Μήττα Λίτσα, Μπάμπου Σοφία, Μπρασινίκα Μαρία,  Νταγκούμα Κωνσταντίνα, Ντόνα Ειρήνη, Προσφιλίδης Απόστολος, Ραπτόπουλος Σωτήρης, Σαμαρά Σουλτάνα, Σβολιαντιοπούλου Αριάδνη, Σλίκα Ελευθερία, Τζαναμπέτης Κώστας, Τζημούλη Κατερίνα, Τσιαρσιώτη Έλενα, Τσακστάρα Νικολέτα.

Ευχαριστούμε την Εφορεία Αρχαιοτήτων Γρεβενών, τα ΓΑΚ Γρεβενών, το Κέντρο Πρόληψης Ορίζοντες Γρεβενών και την Λέσχη Ανάγνωσης Εφήβων Γονέων Εν Δράσει για την άψογη συνεργασία που είχαμε μαζί τους.

Ευχαριστούμε τους γονείς για την εξαιρετική τους συνεργασία και ιδιαίτερα τους : Σάρα Βραβοσινού, Φωτεινή Τζημοπούλου, Αλεξία Δούκα, Χρύσα Δημοπούλου, Μαρία Κατσαρού και Όλγα Καραμούσα για τις γευστικές τους δημιουργίες  που στόλισαν το μπουφέ της τελετής λήξης και ενθουσίασαν μικρούς και μεγάλους.

Αλλά ιδιαίτερα ευχαριστούμε τα παιδιά που με την ενεργή τους συμμετοχή, τον ενθουσιασμό τους και τα χαμόγελά τους μας παρέσυραν κι εμάς στον κόσμο της έρευνας, αναζήτησης κι αξιολόγησης και συγκέντρωσης δεδομένων.

Η συντονίστρια της καλοκαιρινής  εκστρατείας 2018

Θεολογία Ταρλατζή

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.