Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα διεύρυνε σε 7-0 το αήττητό του

Ο Γιάννης Μπουρούσης που βγάζει το παντεσπάνι του στο κινεζικό πρωτάθλημα έμελλε να χαράξει το δρόμο του μεταξιού για την Εθνική.

Με πληθωρική παρουσία όπως αποτυπώθηκε και στη στατιστική (9 πόντοι, 10 ριμπάουντ, 8 ασίστ, 1 κλέψιμο, 2 μπλοκ) ο σέντερ του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος ήταν ο καταλύτης στη νίκη 70-63 κόντρα στη Σερβία στα Δύο Αοράκια του Ηρακλείου.

Υστερα από αυτό το αποτέλεσμα η Ελλάδα έφρτασε στο 7-0 στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου (με προίκα το 6-0 από την πρώτη φάση) και πλέον χρειάζεται τη νίκη στην Τιφλίδα την Κυριακή 16/9 κόντρα στη Γεωργία για να εξασφαλίσει και μαθηματικά την πρόκριση στην τελική φάση (που θα φιλοξενηθεί στην Κίνα) τέσσερις αγωνιστικές πριν από το φινάλε.

Καθοριστική συμβολή στην επικράτηση απέναντι στη δευτεραθλήτρια Ευρώπης είχαν και οι Νικ Καλάθης (15 πόντοι, 5 ριμπάουντ, 5 ασίστ), Γιώργος Πρίνετζης (15 πόντοι με 7/12 δίποντα και 1/2 τρίποντα) και Κώστας Σλούκας (11 πόντοι νμε 3/6 τρίποντα).

Γενικότερα η ευστοχία στα σουτ τριών πόντων έδωσε προβάδισμα τριών πόντων στη λήξη του ημιχρόνου. Στην επανάληψη η Ελλάδα έφτασε και σε διψήφιο αριθμό τη διαφορά (48-36), αλλά τη «ροκάνικσε» στη συνέχεια η Σερβία.

Εφτασε μάλιστα και να διεκδικεί τη νίκη, αλλά στα κρίσιμα σημεία ο Πρίντεζης ήταν εύστοχος, ο Μπουρούσης πανταχού παρών και η Εθνική καθάρισε το παιχνίδι.
Στα αξιοσημείωτα η άμυνα στον Μπογκντάνοβιτς (τον περιόρισε στην τρίτη περίοδο ο Θανάσης Αντετοκούνμπο) που ενώ ξεκίνησε φουριόζος με σουτ από κοντινή απόσταση ολοκλήρωσε το ματς με 3/12 τρίποντα. Κι ας ήταν πρώτος σκόρερ για την ομάδα του με 19 πόντους. Η Ελλάδα έκλεισε το ματς με 50% στα δίποντα (18/36) και 41,67% (10/24) στα τρίποντα.



Να σημειωθεί ότι διευκολύνει τη διαδικασία πρόκρισης για την Εθνική και η εκτός έδρας νίκη της Γεωργίας απέναντι στο Ισραήλ (80-85). Στο άλλο ματς του ομίλου η Γερμανία συνέτριψε 43-86 την Εσθονία στο Ταλίν.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ – GROUP L
Γερμανία (7-0) 14
Ελλάδα (7-0) 14
Σερβία (4-3) 11

———————————
Γεωργία (3-4) 10
Ισραήλ (3-4) 10
Εσθονία (2-5) 9
*Προκρίνονται οι τρεις πρώτοι

in

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.