Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

 Καλιφορνέζικη σαλάτα Σίζαρ

Σεπτέμβριος 13th, 2018 by Σταματίνα

Δημιουργήθηκε πριν έναν αιώνα από έναν Ιταλό μετανάστη εργάτη στην Τιχουάνα του Μεξικό για να αγαπηθεί σε όλη τη νότια Καλιφόρνια.

Πλέον βρίσκεται στα μενού σε όλον τον πλανήτη, αλλά συνήθως με φέτες ψητού κοτόπουλου αντί τις αντσούγιες που θέλει η αυθεντική συνταγή.

Για 4 άτομα: 

  • 1 μεγάλο μαρούλι κομμένο χοντρές λωρίδες
  • 1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη
  • 3-4 φιλέτα αντσούγιας, στραγγισμένα από το λάδι της συσκευασίας τους
  • 2 κ.σ. χυμός λεμονιού
  • 1 κ.γ. μουστάρδα Dijon
  • 1 κρόκος αυγού
  • 6 κ.σ. ελαιόλαδοκαθαρισμένη
  • 50 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 30 γρ. κρουτόν
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • γούόστερ σος (προαιρετικά)

Εκτέλεση: 

  • Κόψτε μαζί τις αντσούγιες με το σκόρδο και λιώστε τις με το πλάι του μαχαιριού μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα.
  • Προσθέστε στο μείγμα τον χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα και τον κρόκο.
  • Ενώ ανακατεύετε, προσθέστε το ελαιόλαδο, μία μία κουταλιά. Προαιρετικά μπορείτε να βάλετε και γουόστερ σος.
  • Βάλτε στο ίδιο μπολ το μαρούλι και ανακατέψτε καλά. Αλατοπιπερώστε, προσθέστε τα κρουτόν και πασπαλίστε με την παρμεζάνα.

Φτιάξτε τα δικά σας κρουτόν κόβοντας με τα χέρια κομμάτια ψωμί, αλοίφοντα τα με ελαιόλαδο και ψήνοντας τα σε προθερμασμένο φούρνο για 10-15 λεπτά, ή μέχρι να ροδίοσυν.

 

 

 

iefimerida

loading…

This entry was posted on Πέμπτη, Σεπτέμβριος 13th, 2018 at 13:08 and is filed under ΣΥΝΤΑΓΕΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply