Η Εθνική μας ομάδα ηττήθηκε εκτός έδρας από την Ουγγαρία με 2-1 στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής του Nations League και δεν κατάφερε να πραγματοποιήσει ένα σημαντικό βήμα για την κατάκτηση της πρώτης θέσης του ομίλου. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δεν ικανοποίησε με την απόδοση του και η Ουγγαρία εκμεταλλεύτηκε τα κενά στην άμυνα μας. Η βραδιά στην Βουδαπέστη δεν ήταν καλή για την ομάδα μας. Και είναι προφανές πως ο ομοσπονδιακός τεχνικπος έχει ευθύνη για την εικόνα που παρουσίασε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Γιιατί είναι ξεκάθαρο πως όταν η Ουγγαρία καταφέρνει να βάλει δύο γκολ στην ομάδα μας, με τον τρόπο που το έκανε, τότε σίγουρα υπάρχουν πολλά πράγματα που δεν πηγαίνουν καλά. Η ουσία είναι πως είχαμε μια ευκαιρία για να κάνουμε το δύο στα δύο. Την πετάξαμε στα σκουπίδια την ίδια ώρα που η Φινλανδία το κατάφερνε, επικρατώντας της Εσθονίας με 1-0. Η Εθνική δεν μπήκε συγκεντρωμένη στο ματς και το πλήρωσε.

Βρέθηκε πίσω στο σκορ από ένα πολύ ωραίο γκολ του Σάλαι στο 15′, σε φάση που οι Ούγγροι μας έκρυψαν την μπάλα. Μια φάση στην οποία η αμυντική μας λειτουργία πήγε… περίπατο. Κι αν είναι να χάσουμε κι αυτά που ξέραμε ως πλεονεκτήματα της Εθνικής, τότε τα πολλά λόγια είναι φτώχεια.



Καταφέραμε να ισφοαρίσουμε με τον Μανωλά να κάνει το 1-1 στο 18′ μετά από εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη. Η συνέχεια όμως δεν ήταν καλή. Για την ακρίβεια έλειψαν αρκετά στοιχειώδη πράγματα από το παιχνίδι της Εθνικής μας ομάδας. Και είναι ξεκάθαρο πως πρέπει να αλλάξουν πράγματα προκειμένου να βελτιωθεί η εικόνα του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.

Και μιας και κάναμε αναφορά στην έλλειψη συγκέντρωσης, η Ουγγαρία πέτυχε γκολ (στο 43′) βγαλμένο από το…μπλοκάκι του Γκουαρντιόλα για να προηγηθεί με 2-1 πριν από την λήξη του πρώτου μέρους. Και μάλιστα στην φάση του δεύτερου γκολ της ουγγρικής ομάδας ο Μπάρκας δέχθηκε μισή ντουζίνα σουτ στην εστία του. Ότι και να πει κάποιος είναι λίγο.

Οι προσπάθειες στο δεύτερο μέρος για την ισοφάριση είχαν να κάνουν με πρωτοβουλίες του Φορτούνη, αλλά και τα φάουλ που εκτέλεσε ο διεθνής μέσος. Οι ευκαιρίες για την ομάδα μας όμως δεν ήταν πολλές και το 2-1 υπέρ των Ούγγρων έμεινε μέχρι το τέλος.

ΟΥΓΓΑΡΙΑ: Γκουλάσι, Λανγκ, Καντάρ, Φιόλα, Α. Νάγκι, Α. Σάλαϊ, Ρ. Σάλαϊ (69’ Έπελ), Κόβατς (80’ Πάτκαι), Κλεινχέισλερ, Ρ. Βάργκα (62’ Λόβρενσιτς), Μπέσε.
ΕΛΛΑΔΑ: Μπάρκας, Τοροσίδης, Μανωλάς (53’ Οικονόμου), Παπασταθόπουλος, Τζαβέλλας (46’ Λυκογιάννης), Μπουχαλάκης, Κουρμπέλης, Φορτούνης, Χριστοδουλόπουλος, Πέλκας, Δώνης (46’ Μήτρογλου).

in

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.