Στην ίδια προκλητική ρητορική για τους οκτώ τούρκους αξιωματικούς που βρίσκονται στη χώρα μας επιμένει η Άγκυρα, κατηγορώντας και πάλι την Ελλάδα ότι είναι καταφύγιο τρομοκρατών.

Αυτή τη φορά μάλιστα οι Τούρκοι επιχειρούν να εμπλέξουν την Ελλάδα στη σκληρή διαμάχη που έχουν με τις ΗΠΑ, καθώς χθεσινό πρωτοσέλιδο της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας «Σαμπάχ» υποστηρίζει πως «η Ουάσιγκτον μαζί με την Αθήνα προστατεύει προδότες».

Στο σχετικό ρεπορτάζ, το οποίο αναδημοσίευσαν και άλλα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, αναφέρεται πως τμήματα ασφαλείας των ΗΠΑ και της Ελλάδας έχουν λάβει πολύ αυξημένα μέτρα για τους οκτώ προδότες – όπως αποκαλούνται – «οι οποίοι διέφυγαν στην Ελλάδα μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου».

Πέρα από τους παραπάνω ισχυρισμούς όμως, στο δημοσίευμα υποστηρίζεται ακόμα ότι η Τουρκία γνωρίζει πού ακριβώς βρίσκονται οι οκτώ Τούρκοι που έχουν ζητήσει άσυλο στη χώρα μας.



Ειδικότερα, αναφέρεται πως οι «τουρκικές μυστικές υπηρεσίες έχουν αποκρυπτογραφήσει το μέρος όπου κρατούνται οι φυγάδες» και ότι οι τούρκοι αξιωματικοί προστατεύονται σε 24ωρη βάση «από ειδική ομάδα 200 ατόμων, ανάμεσα στους οποίους είναι πράκτορες των ΗΠΑ και της ΕΥΠ, έλληνες αστυνομικοί και ελεύθεροι σκοπευτές». Κατά τη «Σαμπάχ», το μηνιαίο κόστος για την προστασία των «οκτώ» φτάνει το 1 εκατ. δολάρια.

Σημειώνεται ότι η τουρκική κυβέρνηση συνεχίζει να ζητάει την έκδοση των «οκτώ» – το έκανε άλλωστε και ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην πρόσφατή συνέντευξή του στα «ΝΕΑ» – μολονότι η Αθήνα ξεκαθαρίζει πως πρόκειται για ένα ζήτημα που βρίσκεται στη Δικαιοσύνη.

Στο μεταξύ, την ελληνική κυβέρνηση επιχείρησε να… νουθετήσει χθες ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ Χαμί Ακσόι αναφορικά με τις αλλαγές που επίκεινται στο καθεστώς των μουφτήδων. Ο Ακσόι αποκάλεσε μάλιστα τη μουσουλμανική μειονότητα «τουρκική», υποστηρίζοντας πως οι μουσουλμάνοι της Θράκης ανησυχούν ότι το σχέδιο προεδρικού διατάγματος θα καταργήσει την αυτόνομη δομή του θεσμού της μουφτείας.

in

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.