Στην εισαγγελέα Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου διαβιβάστηκαν τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν στασωφρονιστικά ιδρύματα της χώρας προκειμένου να διαπιστωθεί ο συνολικός αριθμός αποφυλακίσεων λόγω βαριάς ασθένειας ή αναπηρίας που πραγματοποιήθηκαν τα τρία τελευταία χρόνια, από την 1/1/2015 έως σήμερα, είτε έκαναν χρήση του νόμου Παρασκευόπουλου είτε όχι.

Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία αυτά, 343 άτομα έχουν αποφυλακιστεί, με τους περισσοτέρους να προέρχονται από τα νοσοκομεία κρατουμένων.

Αναλυτικά, αποφυλακίστηκαν:



-67 από το Νοσοκομείο Κορυδαλλού

-14 από το Ψυχιατρείο Κορυδαλλού

-30 από τις γυναικείες φυλακές της Θήβας( στις γυναίκες που έχουν μωρό υπάρχει ευνοϊκότερη διάταξη)

-42 από τις φυλακές και το Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης

-20 από τη Νιγρίτα

-30 από τη Λάρισα

-21 από τα Τρίκαλα

-17 από τα Γρεβενά

-14 από τη Χαλκίδα

-12 από το Ναύπλιο

Ωστόσο, πρέπει να διευκρινιστεί ότι οι συγκεκριμένες αποφυλακίσεις έγιναν με βάση το αρχικό άρθρο 110 του Ποινικού Κώδικα που ισχύει τροποποιημένο από το 1993. Στην πορεία, χρειάστηκε πολλές φορές να συμπληρωθεί ο κατάλογος με ασθένειες και αναπηρίες μέχρι τη ψήφιση του νόμου Παρασκευόπουλου (4322/2015) που προβλέπει την αποφυλάκιση με μικρότερα ποσοστά αναπηρίας και έκτισης ποινής μόνο για εκείνους που έκαναν ή όχι χρήση του νόμου Παρασκευόπουλου.

Εφημερίδα των Συντακτών

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.