Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

ΔΕΥΑ Γρεβενών: Θα υπάρξουν διακοπές της υδροδότησης των οικισμών Δοξαρά, Ελάτου και Κυρακαλής -Αποκατάσταση μετά από 10 μέρες…

7 Σεπτεμβρίου, 2018 by Χρήστος Μίμης

Η υδροδότηση της πόλης γίνεται αποκλειστικά από γεωτρήσεις…

Από τη Δ.Ε.Υ.Α. Γρεβενών ανακοινώνεται ότι λόγω βλάβης του κλάδου ύδρευσης της πόλης των Γρεβενών και των οικισμών Δοξαρά, Ελάτου και Κυρακαλής ενδέχεται να υπάρχουν διακοπές της υδροδότησης των οικισμών Δοξαρά, Ελάτου και Κυρακαλής.
Η υδροδότηση της πόλης γίνεται αποκλειστικά από γεωτρήσεις και αναμένεται να είναι ομαλή.Η ποσότητα νερού που μεταφέρει ο εξωτερικός κλάδος, αγωγός ύδρευσης Αετιάς κατανέμεται στους τρείς ανωτέρω οικισμούς για κάλυψη των υδρευστικών τους αναγκών.
Η βλάβη θα αποκατασταθεί οριστικά μετά από 10 περίπου ημέρες γιατί απαιτείται παράκαμψη του αγωγού στο σημείο γέφυρα Προσβόρου – Αλατόπετρας και για 200 περίπου μέτρα.
Η επισκευή του υπάρχοντος αγωγού είναι δύσκολη λόγο του μεγάλου βάθους από το οποίο διέρχεται. Για αυτό απαιτείται η παράκαμψή.
Σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να χαλάσει ο επαρχιακός δρόμος Γρεβενών – Προσβόρου το κόστος του οποίου θα είναι κατά πολύ μεγαλύτερο από την παράκαμψη του αγωγού.
Μέχρι την οριστική αποκατάσταση της βλάβης παρακαλούνται οι κάτοικοι των οικισμών Δοξαρά, Ελάτου και Κυρακαλής να κάνουν σωστή χρήση των υπαρχουσών ποσοτήτων νερού για να μειωθεί η πιθανότητα διακοπών της υδροδότησης. Επίσης καλό θα ήταν να διατηρούν κάποιες ποσότητες νερού για άμεσες οικιακές ή γεωργοκτηνοτροφικές τους ανάγκες.

Εκ της ΔΕΥΑΓ

This entry was posted on Παρασκευή, 7 Σεπτεμβρίου, 2018 at 15:52 and is filed under ΓΡΕΒΕΝΑ, ΔΗΜΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply