«Απειλές» προς τα κανάλια εξαπέλυσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, μιλώντας στη Βουλή, με αφορμή την απόφαση του ΕΣΡ για τη διάθεση των πέντε τηλεοπτικών αδειών. Ειδικότερα, υποστήριξε ότι θέλει να χτυπήσει ένα καμπανάκι, υπενθυμίζοντας ότι το «το Σύνταγμα έχει συγκεκριμένες πρόνοιες για το τι πρέπει να κάνει και πως πρέπει να λειτουργεί αυτός που έχει τηλεοπτική άδεια».

Σύμφωνα με τον κ. Παππά, ο ραδιοτηλεοπτικός φορέας «έχει υποχρέωση ισότιμα να παρουσιάζει απόψεις». Σε διαφορετική περίπτωση, ο υπουργός ξεκαθάρισε, ότι η πολιτεία «όπως δίνει τις άδειες, μπορεί και να τις ξαναπάρει». «Δεν την πατήσανε στο σβέρκο για της πάρουν κληρονομικό δίκαιο», προσέθεσε χαρακτηριστικά, ενώ ισχυρίστηκε ότι το φαινόμενο των fake news θα πυκνώσει το επόμενο διάστημα, επειδή «κάποιοι έχουν επιλέξει να πολιτεύονται με αυτά».



Νωρίτερα, είχε χαρακτηρίσει τη σημερινή απόφαση ως μια «πολύ σημαντική στιγμή για τηλεοπτικά δεδομένα στην Ελλάδα». «Και είναι και ένα μάθημα επιμονής, υπομονής και αντοχών και για την κυβερνητική πλειοψηφία και όπως λένε στο ποδόσφαιρο «επιτρέπεται να πέσεις επιβάλλεται να ξανασηκωθείς», είπε συμπληρώνοντας ότι υπήρξαν «δυσκολίες» στην πορεία, «αλλά είχαμε και το δίκιο και το Σύνταγμα με το μέρος μας».

Τέλος, παρουσίασε ένα έγγραφο της ΑΑΔΕ από το οποίο προκύπτει ότι έχουν εισπραχθεί 148 εκατ. ευρώ από τα τέλη συχνοτήτων και φόρο διαφήμισης από την αρχή του 2015 και μετά.

liberal

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.