Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Δύο φαγητά που είναι καλύτερο να αποφεύγετε να ξαναζεσταίνετε

Σεπτέμβριος 4th, 2018 by Σταματίνα

Πολύ συχνά περισσεύει το φαγητό μιας ημέρας και το φυλάμε στο ψυγείο για να το ξαναζεστάνουμε.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, ωστόσο, υπάρχουν κάποια φαγητά που θα ήταν καλό να αποφεύγουμε να ξαναζεστάνουμε και να προτιμάμε να τα καταναλώνουμε μόνο μετά το μαγείρεμα.

Το ένα από αυτά είναι οποιοδήποτε φαγητό με μανιτάρια. Οι ειδικοί αναφέρουν πως τα μανιτάρια πρέπει να τα καταναλώνουμε αμέσως μετά το μαγείρεμα. Λόγω των πρωτεϊνών δεν πρέπει να τα βάλουμε για δεύτερη φορά σε φούρνο, απλά να τα διατηρήσουμε για μερικές ώρες σε θερμοκρασία δωματίου. Αυτό βέβαια ισχύει και για τα φαγητά που περιέχουν μανιτάρια.

Ένα άλλο φαγητό που πρέπει να αποφεύγουμε να ξαναζεσταίνουμε είναι το ρύζι. Στο ρύζι υπάρχουν σπορίδια βακτηρίων τα οποία δεν σκοτώνονται όλα με το βράσιμο. Αν αφήσετε το ρύζι εκτός ψυγείου αυτά αναπτύσσονται, αν μάλιστα το ξαναζεστάνετε τότε πολλαπλασιάζονται και γίνονται επικίνδυνα.

 

 

 

 

 

newsbeast

loading…

This entry was posted on Τρίτη, Σεπτέμβριος 4th, 2018 at 14:11 and is filed under ΓΥΝΑΙΚΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply