Συνελήφθη, με παραγγελία του Συμβουλίου Εφετών Ευβοίας

Λιγότερο από μια εβδομάδα είχε χρονική διάρκεια η αποφυλάκισή (λόγω αναπηρίας με πλαστή γνωμάτευση) του Αριστείδη Φλώρου.

Μετά τον μεγάλο σάλο και τις σφοδρές αντιδράσεις στην ελληνική κοινωνία για την πρόωρη αποφυλάκιση του Αριστείδη Φλώρου, μόλις 36 μήνες μετά την κράτηση του και ενώ εξέτιε ποινή 21 ετών κάθειρξης, συνελήφθη αργά το βράδυ της Παρασκευής μετά την έφεση που ασκήθηκε από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου – και έγινε δεκτή- από το συμβούλιο Εφετών της Εύβοιας που συνεδρίασε αργά χθες το βράδυ.

Ετσι, αργά το βράδυ της Παρασκευής η ΕΛ.ΑΣ. συνέλαβε τον Φλώρο καθώς υπήρχε έκδηλη ανησυχία ότι θα επιχειρήσει να διαφύγει, μετά την απόφαση της Εισαγγελίας Εφετών να ασκήσει έφεση κατά του βουλεύματος αποφυλάκισής του. Είχε δηλώσει κατοικία στα Βόρεια Προάστια και εντοπίστηκε σε οικία φίλης του στην Γλυφάδα.



Το Συμβούλιο Εφετών Ευβοίας με διαδικασίες εξπρές έκανε δεκτή λίγο πριν τα μεσάνυχτα, την έφεση που άσκησε το μεσημέρι κατα του βουλεύματος αποφυλάκισης ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Ευβοίας, Λ.Σοφουλάκης. Με το διατακτικό του βουλεύματος ακυρώνεται το βούλευμα αποφυλάκισης και διατάσσεται η σύλληψή του. Αμεσως ο κ.Σοφουλάκης διαβίβασε το διατακτικό στη ΓΑΔΑ και η προσαγωγή του Φλώρου μετατράπηκε σε σύλληψη.

Η διαδικασία πάντως ήταν πρωτόγνωρα ταχύτατη από την ελληνική δικαιοσύνη. Χαρακτηριστικό είναι ότι μέσα σε μία ημέρα, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαρ. Βουρλιώτης παρήγγειλε να μελετηθεί το ενδεχόμενο έφεσης, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Ευβοίας Λ. Σοφουλάκης την άσκησε και αυθημερόν συνεκλήθη το συμβούλιο για να βγάλει απόφαση.

Ολη τη νύχτα ο Φλώρος κρατήθηκε στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής και το πρωί αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα εκτελέσεως ποινών. Από εκεί θα μεταφερθεί εκ νέου στις φυλακές Χαλκίδας. Εκεί που επιστρέφει μέσα σε λιγότερο από μία εβδομάδα.

in,iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.